Novinky na trhu: fermentovaný nápoj z ovsa, exkluzivní čaj nebo belgické cereálie

Další týden, další tipy na nové produkty, které můžete vyzkoušet! Máme pro vás trojici dobrot, které si můžete dát především ke snídani – chutný drink, voňavý čaj nebo křupavé cereálie. Tak jdeme na to!

Zdravý malinový doušek

Zdravá svačinka bez lepku i laktózy Ovsánek drink Semix má novou příchuť, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Ovsánek drink Malina je celozrnný fermentovaný nápoj z klíčeného ovsa, který podporuje střevní mikroflóru. Díky přírodní fermentaci je nápoj bohatý na prospěšné bakterie a přináší tělu blahodárné účinky, a jak víme, zdravý mikrobiom posiluje náš imunitní systém. Nová příchuť malin si vás získá po prvním doušku a stane se perfektní volbou pro váš zdravý start dne nebo rychlou svačinku kdykoliv během rušných dní.

Společný projekt Botanické zahrady Praha a Ahmad Tea

Možná bývaly i za vaším domem nebo na louce, kam rádi chodíte. Z české krajiny mizí rostliny, a pokud s tím nic neuděláme, ztratíme je nadobro. Pomoci může každý – postačí, když koupí dárek, který dává smysl.

BOTANICA – tak zní název nové, zcela unikátní kolekce dárkových čajových kazet Ahmad Tea, která pomůže záchraně ohrožených druhů rostlin v České republice. Tvoří ji tři dárkové kazety – BOTANICA SELECTION, BOTANICA SELECTION SMALL a BOTANICA LOOSE. Z každého prodaného dárkového setu čajů přispěje Ahmad Tea 10 Kč na projekt Botanické zahrady Praha zaměřený na návrat ohrožených rostlin do české přírody. V červené knize těch nejvíc ohrožených rostlin se nachází již víc jak 400 druhů. Odborníci z Botanické zahrady vybrali ve spolupráci s Ahmad Tea dva kriticky ohrožené druhy postrádající zákonnou ochranu, a sice kostřavu písečnou a silenku lepkavou.

Kostřava písečná je vytrvalý druh trávy vyskytující se v oblastech písčin v okolí řeky Labe, zejména ve středních Čechách. Silenka lepkavá je dvouletá teplomilná rostlina, dříve hojně rozšířená v písčinách a spraších teplých oblastí Žatecka. Obě se nacházejí na hraně vymizení.

Bio cereálie Turtle

Všeobecně se už snad ví, že není cereálie jako cereálie. Některé jsou při bližším zkoumání spíše jen rafinovaně převlečené prázdné kalorie s cukrem, palmovým olejem a bůhví čím ještě. Belgickou značku bezlepkových cereálií Turtle můžete podrobně zkoumat s naprosto klidným svědomím. Konečně poznáte pořádné zdravé cereálie v celé jejich dobrotě. Cereálie Turtle vyjdou vstříc každé mlsné hravé duši svými tvary a chutěmi a tělo potěší nutričně perfektně vyváženým složením se skutečnými živinami a vitamíny. Turtle je v Evropě značka zavedená jako „opravdu zdravé a chuťově vynikající cereálie“.

Turtle myslí na všechno a na všechny, v sortimentu tedy nechybí (nejen) pro děti absolutně nepostradatelné kuličky, polštářky, kroužky nebo smajlíci, ale i klasika jako granola a kaše. Cereální produkty Turtle jsou bezlepkové, vyrobené z kvalitních, přísně kontrolovaných bio surovin. Ve složení zohledňují nejdůležitější nutriční doporučení pro ideální snídaňový poměr sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a vlákniny.

Značka Turtle pochází z Belgie a založili ji manželé, kteří se řídí heslem „láska prochází žaludkem“ a společné rodinné chvíle u snídaně považují za ten nejkrásnější start dne. Citlivý přístup prostupuje značku Turtle ve všech ohledech, prolíná se i do výroby. Zakládá si na férovém obchodu s dodavateli surovin, podpoře ekologického zemědělství a maximální možné udržitelnosti. Na český trh uvedl značku Turtle online obchod Pravé Bio, který si dává pečlivě záležet na výběru těch nejkvalitnějších originálních produktů zdravé výživy.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty