Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými jsou sójové boby, pšenice, voda a sůl.
Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka
Díky několikaměsíčnímu procesu jemné fermentace získává sójová omáčka Kikkoman svou tmavou červenohnědou barvu, průsvitnost, bohatou jemnou chuť a kořeněnou vůni. V průběhu výrobního procesu přírodní fermentací se do omáčky nikdy nepřidávají žádná aditiva, barviva, aromata ani konzervanty. Výsledkem je vždy lahodná chuť.
Sójová omáčka Kikkoman je vynikající univerzální stolní ochucovadlo, vhodná je k vaření a přípravě pokrmů a je také skvělou alternativou soli. Zvýrazňuje chuť potravin, aniž by přehlušovala jejich původní chuť.
Stojí za to vpustit do vaší kuchyně celou řadu vynikajících výrobků značky Kikkoman:
Kikkoman sójová omáčka
Lze ji použít k přípravě omáček, dipů a dressingů, na deglazování, jako marinádu nebo stolní dochucovadlo. Optimalizuje chuť masa, drůbeže, ryb a zeleniny a lze ji použít je vynikající pro použití v asijské kuchyni i jiné druhy pokrmů mezinárodní kuchyni. Sójová omáčka Kikkoman dokonale doplňuje chuť mnoha evropských jídel. A co více, pokud použijete sójovou omáčku místo soli k vaření a jako dochucovadlo, můžete snížit obsah soli v mnoha různých druzích jídel až o polovinu ‒ aniž by to negativně ovlivnilo jejich chuť.
Kikkoman sójová omáčka se sníženým obsahem soli
Fanoušci sójové omáčky, kteří mají dietu se sníženým obsahem soli, ocení v řadě značky Kikkoman přírodně fermentovanou sójovou omáčku s obsahem soli nižším o 43 %. Stejně jako přírodně fermentovanou sójovou omáčku ji lze použít k dochucení a zjemnění všech druhů potravin. Ať připravujete maso, rybu, zeleninu nebo salát, předkrm, hlavní chod nebo dezert, italskou, asijskou nebo britskou kuchyni ‒ sójová omáčka se sníženým obsahem soli má stejně jedinečné dochucovací kvality jako klasická přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman. Vyrábí se vysoce kvalitním procesem přírodní fermentace a zvýrazňuje chuť připravovaného jídla, aniž by překrývala přirozenou chuť jednotlivých ingrediencí.
Kikkoman sójová omáčka sladká
Přírodně fermentovaná sladká sójová omáčka Kikkoman nahradí špetku cukru v pikantních jídlech a je vynikajícím dochucovadlem pro exotické potraviny. Kromě základních ingrediencí, kterými jsou sójové boby, pšenice, sůl a voda, obsahuje také cukr a destilovaný vinný ocet. Stejně jako přírodně fermentovaná sójová omáčka neobsahuje ani sladká varianta žádná umělá barviva, konzervanty nebo látky zvýrazňující chuť. Sladkou sójovou omáčku Kikkoman si zamilují všichni, kdo dávají přednost omáčce jemnější chuti. Cukr dodá smaženým potravinám a zelenině lákavou křupavou kůrku.
Ochucovadla na bázi sójové omáčky:
Kikkoman Teriyaki marináda a omáčka
Dalšími japonskými specialitami značky Kikkoman jsou aromatické ochucovací omáčky vyrobené na bázi tradiční japonské sójové omáčky Kikkoman. Teriyaki marináda je ideální k přípravě potravin určených k restování nebo grilování, k úpravě ve woku a ke smažení. Skvělá je na marinování ryb, masa, drůbeže a zeleniny. Stejně jako všechny výrobky řady Kikkoman jde o přirozeně fermentované ochucovadlo, bez umělých barviv, aromat a konzervantů.
Kikkoman Wok omáčka
Pro restování je omáčka Kikkoman Wok vynikající dochucovací omáčkou, která dodá zvláštní úhel chuti různým jídlům připravovaným na pánvi wok nebo smaženýmsmažením na běžné pánvi. Má o něco jemnější chuť než jiné omáčky a dobře se hodí k zelenině nebo rybám. Ideální použití je přidání omáčky krátce před dohotovením pokrmu. Základem i této omáčky je přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman a stejně jako všechny výrobky značky Kikkoman neobsahuje žádná barviva ani látky zvýrazňující chuť.
Kikkoman Sushi & Sashimi omáčka
Řada omáček Kikkoman obsahuje také speciální sójovou omáčku na sushi a sashimi – tradiční japonské speciality oblíbené i v Evropě. Jejím základem je také přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman, Sushi & Sashimi omáčka je však o něco sladší a jemnější, takže je ideálním ochucovadlem nebo dipem nejen pro sushi, ale také pro sashimi – japonskou specialitu ze syrové ryby, která se na rozdíl od sushi připravuje bez rýže.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ