Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Kam vyrazit za dobrým jídlem a pitím? Nenechte si ujít listopadové gastro akce!

Tipy na listopadové gastro akce

Tipy na listopadové gastro akce Zdroj: facebook + www

  • Zavřít
Tipy na listopadové gastro akce

Tipy na listopadové gastro akce Zdroj: facebook + www

Během listopadu se můžete těšit na tradiční svatomartinskou husičku, ale čeká vás i řada dalších specialit. Na své si přijdou například milovníci šampaňského nebo whisky, budete moci ochutnat opravdu pálivé papričky nebo si zamlsat na festivalu s čokoládou. Stačí si jen vybrat! :)

Seznam.cz banner

Týden specialit: sladkovodní ryby

Do soboty 5. listopadu můžete ochutnat dary jihočeských rybníků a řek v restauraci NAŠE FARMA. Aktuální nabídku v průběhu týdne obměňují, aby pokrmy byly vždy čerstvé. Nějakou tu rybku si můžete vybrat z nabídky poledního menu i z aktuálního menu. Tak neváhejte!

Restaurace NAŠE FARMA; U Černé věže 15, České Budějovice

Grand Jour De Champagne

Pokud patříte mezi milovníky "bublinek", nenechte si ujít unikátní festival šampaňského Grand Jour de Champagne 2016, který probíhá od 1. do 9. listopadu v Praze a Brně. Pro návštěvníky je nachystána řada zásadních novinek. Kromě velkolepé přehlídky champagne domů Champagne Exhibition se uskuteční také banket á la Nicolas Decherchi z „dvoumichelinské“ restaurace Paloma nebo degustace top champagne v luxusním prezidentském apartmá hotelu InterContinental. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International (BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno).

Praha a Brno

Whisky Life! Prague 2016

Tento týden proběhne již čtvrtý ročník Whisky Life! Prague, který vám opět nabídne možnost degustace až 200 druhů whisky, bourbonů a koktejlů z tohoto nápoje. Letos bude hostem JohnMcCheyne, brand ambassador The Scotch Malt Whisky Society, který bude mít pro znalce dva exkluzivní masterclass. Jako už každoročně zde budou nejvýznamnějšími distributory v České republice otevřeny a nabídnuty k ochutnávce whisky lahve, které se sem ještě ani nedovážejí, a to vše za minimální degustační ceny. Zapište si do diáře: 4. a 5. listopadu.

Novoměstská radnice; Karlovo náměstí 1/23, Praha 1

Gastrofest České Budějovice

V Českých Budějovicích se můžete tento měsíc těšit na Gastrofest. Připraveny pro vás budou exhibice kuchařů, pekařská nebo cukrářská soutěž, prezentována budou také vína a své umění ukážou také barmani – to vše ve dnech 10. a 11. listopadu. Téma letošního ročníku je Český kapr v kuchyni krále Karla IV.

Výstaviště České Budějovice; Husova 523, České Budějovice

Svatomartinský Mikulov

Město pod Pálavou ožije od 11. do 20. listopadu svatomartinským vínem, husími specialitami 
a pestrou zábavou. Oslavy zahájí příjezd sv. Martina, mikulovské náměstí zaplní svatomartinský jarmark spojený s přehlídkou moravského folkloru a dobově laděným uměleckým programem. Mimořádně budou zpřístupněny i historické památky. „Svěcení prvních letošních vín pak připadne na šestnáctou hodinu v zámeckém Gajdošově sále. Podávat se bude svatomartinská kachna a během svátečního odpoledne zazpívá Mužský pěvecký sbor z Březí. Přijďte ochutnat mladá vína, která si již stačila získat svůj osobitý charakter,“ láká za organizátory Vojtěch Pazderka.

Mikulov

Restaurant Day

Opět se uskuteční jednodenní akce pro amatérské kuchaře, tentokrát v sobotu 12. listopadu. Těšit se můžete na tradiční i exotická, slaná i sladká jídla. Stejně tak si pochutnají vegetariáni či vegani, zkrátka pro každého něco.

kdekoliv

Festival moravských vín na podzimní Wine Tour

Společnost Global Wines pořádá ve dnech 15. listopadu (v Praze) a 16. listopadu (v Brně) tradiční podzimní Wine Tour, která nabídne ochutnávku nejlepších vín z rodinných moravských vinařství. Vybraná vína a vinařství prošla pečlivým výběrem v rámci speciálního projektu Global Wines – Moravian Collection. Letošní vlna ochutnávek bude 100% zaměřena pouze na vína z jižní Moravy a samotná degustace je výjimečná osobní účastí všech zástupců vybraných vinařství a rozsahem více než 150 prezentovaných vín.

Clarion Congress Hotel Prague; Freyova 33, Praha 9

Hotel Barcelo Brno Place, Šilingrovo náměstí 2, Brno

Plechová huba 2016

Plechová Huba je degustační akce, která je tím pravým pro milovníky chilli papriček, pálivých omáček a jiných pikantních pochoutek – konat se bude 17. listopadu. Pokud máte pro papričky opravdovou slabost, porovnejte svou výdrž nad různými pokrmy s postupně zvětšující se pálivostí. Kromě toho ale můžete o chilli debatovat, radit se, vyměnit semínka, nakoupit speciální omáčky a užít si příjemné odpoledne s chilli.

Meetfactory; Ke Sklárně 15, Praha 5

Čokoládový festival v Ostravě (i jinde)

Během listopadu se budou konat hned tři festivaly, jejichž tématem je čokoláda. Čokoládový festival v Ostravě se bude konat od 25. do 27. listopadu, ale zamlsat můžete i dřív v Brně a Plzni. Je to zkrátka akce pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Těšit se můžete na workshopy, degustace, vaření s čokoládou, stánkový prodej, výstavu historie čokolády a mnoho dalšího.

Černá louka; Havlíčkovo nábřeží, Moravská Ostrava a jiné

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky festival víno whisky restaurace Brno čokoláda omáčka Česko food festival pokrm gastro akce chilli paprička pití jídlo

Návrhy pro vás

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem


Přečtěte si také

Sladké
Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Novinky
Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Maso
Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Sladké
Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Sladké
Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Sladké
Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

REPORTÁŽ: Příště tu budeme mluvit rusky. Osobní zážitky z ukrajinského města, které podlehlo První Ranní show po odchodu Hezuckého: Mareš nevysílá. Prozradili datum rozloučení Menu od 300 korun, ale žádné polotovary. Řetězec Five Guys v Česku otevírá první pobočku

prima-zeny

Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika Ranní show bez Patrika i Leoše odhalila, kdy bude oficiální poslední rozloučení Slyšel jsem, že Mikýř se do Zrádců nedostane, řekl tajemný fantom. Poslal vzkaz Krugovi

prima-zoom

Falešná jednotka došla až do Berlína Jak vypadá nejstřeženější vězení v USA? Vězni zde zešílí nebo spáchají sebevraždu Vzácná chobotnice váží jako dospělý člověk. Samci si kvůli páření trhají chapadla

prima-fresh

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

prima-cool

Banda: první trailer velkého finále James Cameron vysvětlil, proč nelituje, že mu nevyšel jeho Jurský park CLASH 14: Pavel Novotný ukázal srdce bojovníka, několikrát zasahovala ochranka

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Med bojuje s viry i bacily. Objevte medový čaj a medovo-cibulový sirup Barvou roku 2026 je mléčně bílá. Má působit uklidňujícím dojmem Jedovaté vánoční květiny: Pozor na brambořík, vánoční hvězdu, čemeřici i hvězdník

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.