Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Vyznáte se v zakysaných mléčných výrobcích a tvarozích? Máme pro vás manuál!

Zakysané mléčné výrobky a tvarohy

Zakysané mléčné výrobky a tvarohy Zdroj: iStock

  • Zavřít
Zakysané mléčné výrobky a tvarohy

Zakysané mléčné výrobky a tvarohy Zdroj: iStock

V České republice ročně zkonzumuje průměrný Čech kolem 15,5 kg jogurtů a zakysaných mléčných nápojů a 4,7 kg tvarohů. Díky fermentaci dochází u těchto výrobků k částečnému rozštěpení mléčného cukru, proto je leckdy mohou konzumovat i osoby, které mají problém s trávením laktózy přímo z mléka.

Seznam.cz banner

Jaké typy výrobků najdete v obchodech? V čem se od sebe liší?

Už naši předkové věděli, že fermentované neboli zakysané potraviny (jogurt, kefír, některé druhy sýrů, tvaroh, kysané zelí nebo ostatní kysaná zelenina) pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru, kde se nachází více než 70 % buněk imunitního systému. Proto se proces fermentace využívá v potravinářství dodnes.

„Zakysané mléčné výrobky kromě toho, že podporují imunitní systém, také obsahují bakterie mléčného kvašení, které dávají mléku nové nutriční vlastnosti. Rozštěpí část bílkovin, sacharidů i tuků, čímž pomáhají našemu trávení a zároveň vytvářejí zdraví prospěšné látky,“ upozorňuje na benefity fermentovaných produktů z mléka Mgr. Monika Ihnátková z DANONE, a. s. „Lidé je používali už před desítkami let, a to k léčení kožních zánětů, snižování horečky apod. Dneska jsou navíc doporučovány např. pacientům po chemoterapii nebo po léčbě antibiotiky.“

Podle použité suroviny, druhu bakteriálních kultur, popř. dalších přísad a technologických kroků je možné zakysané mléčné výrobky rozdělit na:

• jogurty a jogurtové výrobky

• zakysaná mléka a zakysané smetany

• další zakysané mléčné výrobky (novými výrobky jsou např. skyry a jogurtová smoothies)

Jogurt

Tento tradiční fermentovaný výrobek pochází z Balkánu. Jsou v něm vždy přítomny dva ušlechtilé mikroorganismy, a to Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus.

„Legislativa stanovuje, že produkt, který je nazván jogurtem, musí vždycky obsahovat živou jogurtovou mikroflóru v přesně definovaném množství, a to ještě i na konci data trvanlivosti jogurtu. Počet zárodků musí být nejméně 10 milionů v 1 gramu. Důležitý je ale také poměr obou mikroorganismů, laktobacilů a streptokoků (1:1, 1:2, nebo 2:1), což má vliv na konečnou chuť výrobku. Převažují-li lehce laktobacily, pak je chuť kyselejší,“ vysvětluje Ing. Jiří Kopáček, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského v rámci projektu Mlekovaszdravi.cz.

Zakysané mléčné výrobky a tvarohy prospívají našemu zdraví. Foto: iStock

Z pohledu technologie se vyrábí tyto typy jogurtů:

a) Jogurt s nerozmíchaným koagulátem

Kde zraje: Přímo ve spotřebitelském obalu. Do mléka se přidává jogurtová kultura a tento polotovar se ihned stáčí do obalu, ve kterém pak probíhá fermentace.

Jaká je konzistence: Pevná, gelovitá, lámavá a na lomu nepravidelná. Hustší konzistence je dosaženo povoleným přídavkem sušeného mléka do mléčné směsi. Mírné vyvstávání syrovátky u tohoto typu výrobku není na závadu.

Počet jogurtových organismů: Totožný s následujícím typem, z výživového hlediska jsou tedy oba typy zcela identické.

b) Jogurt s rozmíchaným koagulátem

Kde zraje: V procesním tanku. Hotový produkt je až po dokončené fermentaci a rozmíchání koagulátu plněn do obalů. Předtím mohou proběhnout ještě další technologické procesy (např. homogenizace, chlazení a balení).

Jaká je konzistence: Krémovitá, hladká a lesklá.

Počet jogurtových organismů: Totožný s předchozím typem, z výživového hlediska jsou oba typy zcela identické.

c) Řecký jogurt

Benefit: Vysoký obsah bílkovin, zhruba 2,5x více než klasický jogurt.

Jaká je konzistence: Velmi hustá a krémovitá.

Po fermentaci mléka jogurtovou kulturou dojde k odstranění syrovátky. Tím se výrazně zvýší sušina výrobku, který má pak přirozeně vysoký obsah bílkovin (nejméně 5,6 %, ale obvykle více než 8 %).

d) Jogurt řeckého typu

Benefit: Vysoký obsah bílkovin.

Jaká je konzistence: Velmi hustá a krémovitá.

Zvýšeného obsahu bílkovin ve výsledném produktu bylo dosaženo jejich dodatečným přidáním.

Na trhu se objevují také zcela nové výrobky:

Skyr

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek velmi podobný jogurtu. Má ale původ na Islandu. Jeho sušinu tvoří zejména vysoce koncentrovaná mléčná bílkovina (více než 10 %.) Na ni je navázáno vysoké množství biodisponibilního mléčného vápníku, který je tolik potřebný zejména pro stavbu kostí a zubů.

Benefit: Obsah bílkovin je dokonce vyšší než v řeckém jogurtu, zhruba 3x více než v klasickém jogurtu. Další výhodou je nízký, nebo dokonce nulový obsah tuku.

Jaká je konzistence: velmi hustá

Jak se vyrábí: „Na rozdíl od jogurtu je použita jiná termofilní a probiotická kultura a navíc i protektivní mikroorganismy, které ze skyru vytvářejí funkční potravinu. Další odlišností (od běžného jogurtu) je nutnost odstředění syrovátky po fermentaci mléka, což je podobné výrobě tzv. řeckého jogurtu. To v podstatě zajistí onen zázračně vysoký obsah bílkovin,“ pokračuje Jiří Kopáček.

Díky svému složení jsou skyry doporučovány v rámci dietních a rekonvalescenčních programů.

Nabídka zakysaných mléčných výrobků je velmi široká. Foto: archiv

„Naše ochucené varianty Skyru mají vysoký podíl ovoce (až 55 %) a nízký obsah cukru (pouze 9 g/100 g). Obsah celkového cukru v těchto výrobcích tak vyhovuje i tzv. „Pamlskové vyhlášce“ a může být na rozdíl od jiných výrobků na trhu součástí školního projektu – „Mléko do škol,“ vysvětluje Ing. Tereza Levínská z Polabských mlékáren.

Zakysané mléčné nápoje

Do této široké skupiny výrobků patří kysaná mléka a smetany, kysané podmáslí, jogurtové nápoje, acidofilní a kefírové mléko a nově také jogurtová smoothies, která jsou vlastně kombinací jogurtového drinku s vysokým podílem ovocné složky.

„Jednou z nejjednodušších cest, jak posílit střevní mikroflóru, je pochutnat si na mléčném zakysaném výrobku. Jogurty a jogurtové nápoje jsou ideálním každodenním doplňkem vyvážené stravy a zdravého životního stylu,“ doporučuje Mgr. Monika Ihnátková ze společnosti Danone.

Skvělou variantou jsou i jogurtové nápoje nebo ochucené kefíry. Foto: iStock

„Při výrobě nápojů se používá opět ušlechtilá bakteriální mikroflóra, ale v některých jsou i tzv. probiotické mikroorganismy, které příznivě působí na organismus člověka. Vědci ověřují jejich účinky na zmírňování chronických střevních onemocnění, posilování přirozené imunity, léčení průjmů a urogenitálních infekcí,“ doplňuje Ing. Jiří Kopáček z Českomoravského svazu mlékárenského. „V kefíru a kumysu jsou dokonce přítomny kvasinky, proto tyto mléčné nápoje mohou obsahovat také stopy alkoholu a oxidu uhličitého, což se promítá do jejich svěžího, a tak trochu šumivého charakteru.“

Tvarohy

Tvaroh je v podstatě čerstvý fermentovaný výrobek. Podle obsahu tuku se vyrábí několik tržních druhů: měkký (odtučněný), jemný (polotučný) a tučný.

Jak se vyrábí: Podobně jako sýry vzniká vysrážením mléčné bílkoviny z mléka pomocí kulturních mléčných bakterií a syřidlových enzymů. Někteří výrobci zavedli výrobu tzv. termotvarohu, kdy zvýšenou teplotou při pasteraci mléka a následnou termizací vysrážené tvarohoviny zajistí ve výrobku vyšší množství cenných syrovátkových bílkovin.

„Celkový obsah bílkovin v našem jemném tvarohu je přibližně 12 g ve 100 g tvarohu,“ vysvětluje Ing. Tereza Levínská z Polabských mlékáren.

Dalším oblíbeným výrobkem je tvrdý tvaroh určený zejména ke strouhání na saláty a ovocné knedlíky. Tento tvaroh se vyrábí pouze kyselým srážením mléka, tedy bez použití syřidla.

Benefit: Tvarohy jsou velmi hodnotnou potravinou, která se ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními potravinovými přísadami stává zdravým, výživným a sytým pokrmem. S tvarohem si zcela oprávněně mnozí lidé spojují hubnutí. Výrobek má totiž málo kalorií, v odtučněné podobě je téměř bez tuku, ale přesto dodává organismu pro zdraví cenné a velmi snadno stravitelné plnohodnotné bílkoviny. Pro nízký obsah laktózy může být přijatelný i pro lidi trpící tzv. laktózovou intolerancí a pro osoby nemocné cukrovkou. Výhoda konzumace tvarohu spočívá také v tom, že jej lze upravit jak „na slano“, tak na sladko.

Více zajímavých informací najdete na www.mlekovaszdravi.cz.

TZ, (klam)

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kultura nápoj mléko mléčné výrobky organismus tvaroh jogurt řecký jogurt bílkovina bílý jogurt mikroflóra mikroorganismus mléčný výrobek tvaroh zakysané mléčné výrobky

Návrhy pro vás

Pikantní kuřecí špízy s ananasem Recepty

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí Saláty

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz Předkrmy a chuťovky

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz

Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem Sladké

Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Mazarinkage: Dánský koláč Mazarin s marcipánem a čokoládovou ganache podle Kristiny Lund Sladké

Mazarinkage: Dánský koláč Mazarin s marcipánem a čokoládovou ganache podle Kristiny Lund

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům Vegetariánské

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům


Přečtěte si také

Soutěžící
Anna Wuchlerová by za výhru zvelebila zahradu

Anna Wuchlerová by za výhru zvelebila zahradu

Novinky
Novinky na trhu: nealko i alko osvěžení na piknik, chutné tyčinky nebo ovocné pyré

Novinky na trhu: nealko i alko osvěžení na piknik, chutné tyčinky nebo ovocné pyré

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! s hvězdami devadesátých let. Mají za úkol retro pokrm

Připravujeme Prostřeno! s hvězdami devadesátých let. Mají za úkol retro pokrm

Recepty
Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Prostřeno!
Prostřeno: Rychlé pikantní utopence s pečivem

Prostřeno: Rychlé pikantní utopence s pečivem

Prostřeno!
Prostřeno: Kulajda podle Ivety Kaplanové

Prostřeno: Kulajda podle Ivety Kaplanové

Prostřeno!
Prostřeno: Domácí hamburger s domácím salátem Coleslaw

Prostřeno: Domácí hamburger s domácím salátem Coleslaw

Prostřeno!
Prostřeno: Tvarohové řezy Ivety Kaplanové

Prostřeno: Tvarohové řezy Ivety Kaplanové

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč Těstoviny

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Sladké
Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem

Křehké broskvové růžičky s mascarpone – variace na populární dortíky s letním ovocem

Mazarinkage: Dánský koláč Mazarin s marcipánem a čokoládovou ganache podle Kristiny Lund Sladké

Mazarinkage: Dánský koláč Mazarin s marcipánem a čokoládovou ganache podle Kristiny Lund

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní Sladké

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Recepty
Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti Recepty

Plněné cukety s mletým krůtím masem – dokonalá letní večeře plná chuti

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením Maso

Šťavnaté masové koule plněné mozzarellou v rajčatové omáčce – letní oběd s překvapením

Recepty
Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům Vegetariánské

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům

Recepty
Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Recepty
Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz

Jihočeský Šmitec podle Pepy Nemravy – pikantní pivní pomazánka s nivou, která má říz

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Přílohy
Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům Vegetariánské

Smažený lilek s jemnou bramborovou kaší – výborný vegetariánský řízek bude chutnat i masožravcům

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli Saláty

Řecký bramborový salát s fetou – vychutnejte si chuť Středomoří na letní tabuli

Recepty
Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Pikantní kuřecí špízy s ananasem

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní Sladké

Ostružinovo-citronový koláč se smetanovými květinkami – cukrářský počin, který oslní

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny Sladké

Sorbet z meruňkového čaje, vína a meruněk – nevšední osvěžení pro horké letní dny

Saláty
Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty Saláty

Tradiční tabouleh – svěží blízkovýchodní salát z bulguru s čerstvými bylinkami a rajčaty

Recepty
Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou Přílohy
6

Beze zbytku: Křupavé vafle ze zbylé rýže s kimchi a slaninou

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Trump baží po Nobelovce za mír: Chlubí se ukončením sedmi válek. Jaké má opravdu zásluhy? Málem jsem oslepl, řekl Američan pobodaný v Drážďanech. Upozornil na problém migrace Náboženský teror ve Tvarožné: Mstivý soused šikanuje obyvatele duchovními texty a varhany

prima-zeny

Kdo je kdo v novém seriálu Polabí. Hlavní postavy a jejich herečtí představitelé Simona Lewandowska o nové roli kriminalistky: Důležité je nemít předsudky Domácí kuchyně na oko. Pohlreicha rozzuří polotovary, krev v kuřeti i mražené knedlíčky

prima-zoom

Kdo byl nejdéle vládnoucí panovník? Bude Čechům pomáhat umělá inteligence, anebo živí lidé? Ombudsman v tom má jasno Největší chybu při čištění zubů dělá spousta lidí. Přitom je extrémně snadné se jí vyhnout

prima-fresh

Novinky na trhu: nealko i alko osvěžení na piknik, chutné tyčinky nebo ovocné pyré Pikantní kuřecí špízy s ananasem Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou – lehký oběd plný nevšedních chutí

prima-cool

Musíte vidět nejdrsnější film roku? Nové video z natáčení Harryho Pottera ukazuje Weasleyovy na slavném nádraží. Ron si vzal parádní tričko Nový válečný horor ukazuje v traileru skutečný teror, k němuž došlo v Pacifiku

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Augustinské léto je tu: Středa má být tropická, ve čtvrtek se ochladí Když vám kočka přinese domů mrtvou myš, nemyslí to jako dárek Prvorepubliková Hašlerova vila je na prodej. Za 25 milionů může být vaše

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.