Vánoce sice ještě úplně neklepou na dveře, ale blíží se... Do rozsvěcení vánočních stromků zbývá měsíc, a pokud se nechcete na poslední chvíli mačkat v nákupních centrech v boji o dárky, je načase popřemýšlet, co letos pořídíte svým blízkým pod stromeček.
Tipy na vánoční dárky pro všechny foodies
Pro někoho je nakupování dárků jednoduché, u dalšího se z vymýšlení darů stává hotový hlavolam. Pokud však vybíráte pro někoho, kdo rád jí nebo dokonce vaří, bude nakupování dárků hračka.
Abychom vám předvánoční shon ulehčili, propátrali jsme zevrubně nabídku obchodů a vybrali ty nejzajímavější kousky. A vy můžete nakupovat z pohodlí domova, protože všechny naše tipy lze pořídit v e-shopech. Tak s chutí do toho!
Prima tipy navíc:
• Chcete darovat krásnou mísu? Nebalte ji prázdnou, ale naplňte ji třeba exotickým ovocem.
• Malé skleněné dózy naplňte barevnými lentilkami nebo směsí oříšků či sušeným ovocem.
• Nakupujte pochutiny, které si obdarovaný sám od sebe nedopřeje. Krabí maso, dobrý kaviár nebo lanýžový olej je skvělá volba. Můžete darovat i hluboko zmražené mořské plody, třeba humra nebo kraby. A nezapomeňte k dárku přibalit i hezky napsaný recept.
• Milovníci kávy ocení výrobky pro alternativní přípravu kávy. Krásné dárkové sady prodává například Doubleshot.
• Nebojte se darovat ani základní suroviny, ale v nejvyšší kvalitě. Vločková sůl Maldon, španělská uzená paprika, kvalitní olivový olej – to jsou věci, které každý gurmán ocení.
• Některé řetězce s rychlým občerstvením nabízejí dárkové karty, které můžete nechat nabít na libovolnou částku. Má vaše sestra ráda kávu ze Starbucks? A maminka si ráda dá k obědu salát nebo fresh džus? Dejte jí kartu do UGO/Mangaloo... Dárkové vouchery nabízí i spoustu restaurací. Náš tip je třeba restaurace Argument v pražských Dejvicích.
• Pro každého, kdo rád vaří, bude zážitkem navštívit nějaký kulinární workshop, kde se pod vedením známých šéfkuchařů naučí určitě něco nového. Zkuste školy ChefParade, Ola Kala nebo Pražský kulinární institut.
A tady už jsou slíbené tipy na dárky!
Autor: Klára Michalová