Zamilovali jste si během dovolené jídla z rakouské kuchyně a nechcete čekat na další cestu k našim sousedům? Pusťte se do příprav některého z typických pokrmů, celá rodina si zajisté pochutná.
Tafelspitz nebo Kaiserschmarrn. Uvařte si doma typická rakouská jídla!
Jako první začneme polévkou! Typický je hovězí vývar, na kterém si pochutnáte prakticky kdykoliv. Velmi specifický je pak Tafelspitz, což je něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Voňavé hovězí si vás naprosto podmaní.
Dále v našem menu pokračujeme pokrmy, které mají jako přílohu známý vídeňský bramborový salát. Ať už je to smažená ryba, nebo třeba býčí žlázy.
Závin! A teď nemáme na mysli klasický jablečný, ale pořádný bramborový, který je dochucený tvarohem a poctivým špekem. Perfektní tip na pozdní oběd.
A co by to bylo za rakouskou kuchyni bez roštěnky nebo nějakého jiného fláku masa? Ochutnat můžete vídeňskou roštěnou, ale i obalované kuře po vídeňsku!
Máte rádi vepřovou krkovici? Pak si uvařte podle našeho videoreceptu živáňskou vepřovou pečeni!
Kompletní recept najdete ZDE
Smlsnout si můžete i na špekovém knedlíku, který skvěle chutná s poctivou houbovou omáčkou. Tento recept si schovejte klidně i na podzim, kdy postupně vrcholí sezona sběru hub.
No a bez dezertu ani ránu! Jistě, Sacher dort určitě znáte. Pojďte si ale osladit život třeba trhancem (Kaiserschmarrn) nebo Germknödelem. Kynutý knedlík zalitý máslem a zasypaný mákem je možná typický pro rakouské sjezdovky, ale jakmile ho jednou ochutnáte, budete si ho chtít připravit klidně i během léta.
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima