Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Milujeme dobré maso

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Připravte si doma vyhlášený vídeňský řízek podle receptu z Café Savoy

Vídeňský řízek podle receptu z Café Savoy

Vídeňský řízek podle receptu z Café Savoy Zdroj: Milujeme dobré maso

  • Zavřít
Vídeňský řízek podle receptu z Café Savoy

Vídeňský řízek podle receptu z Café Savoy Zdroj: Milujeme dobré maso

Voní po másle, křupe a rozplývá se na jazyku. Vídeňský telecí řízek z Café Savoy je vyhlášený a mnoho hostů k němu na menu sklouzne vždycky, i když měli v plánu už konečně ochutnat něco nového. Zkuste ho připravit doma podle leta prověřených rad šéfkuchaře Martina Čáslavky.

Seznam.cz banner

Čím libovější maso, tím lepší vídeňák

Výběr masa je zásadní – v řeznictví si poručte zadní maso z telecí kýty. Musí být hodně libové, prorostlé maso řízku nesvědčí. Doma ho ještě důsledně očistěte od všech blan, aby vám zůstal dokonale čistý kus. V Savoyi porcují řízky na 160 gramů.

Krájejte tenké plátky

Odblaněné maso krájejte přes vlákno na tenké plátky. Pravý vídeňský řízek je velký přes celý talíř, ale tenounký jako papír. Zapomeňte na české vysoké flákoty!

Paličku do ruky

Plátek naklepejte paličkou a vůbec se toho nebojte! Výsledkem by měl být tenký plátek, ale dejte pozor, abyste maso neprorazili až na prkénko.

  • MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Recepty na nejlepší řízek: Vyberte si z desítek nových receptů z domova i ze světa

Nařízněte okraje

Aby se řízek při smažení nekroutil, je dobré plátek po okrajích trochu naříznout. Platí pravidlo – na každé straně jeden řez.

Prosejte strouhanku

Maso obalte v klasickém trojobalu. Jeho dokonalost tkví ve strouhance – namelte ji doma a na závěr ještě prosejte přes cedník, aby ve směsi nezůstaly velké kusy, které by se mohly pálit.

Smažte v přepuštěném másle

„Vídeňák“ ze Savoye je vyhlášený i proto, že voní po másle. Použijte ho tolik, aby byl řízek skoro celý ponořený, a počkejte, až bude tuk pořádně rozpálený. Udělejte jednoduchý test s kapkou vody – namočte si ruku do vody a trochu stříkněte na pánev. Když to prskne, tuk je rozpálený tak, jak potřebujete. Smažení v přepuštěném másle je pro maso luxusní lázeň a svědčí mu nejvíc. Použít ale můžete i sádlo nebo kvalitní řepkový olej – řízek bude také dobrý, ovšem tu pravou chuť zajistí pouze máslo.

Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce Recepty

Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce

45
Podrobný návod, jak si doma připravit ghí – přepuštěné máslo Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Podrobný návod, jak si doma připravit ghí – přepuštěné máslo

30 sekund z každé strany

Když je tuk pořádně rozpálený, řízek už nic víc nepotřebuje. Rozhodně ale neodcházejte od plotny! Dopřejte řízku půl minuty z každé strany, pak ho pořádně okapejte a nechte odpočinout na ubrousku, do kterého se vsákne přebytečný tuk.

A zase to máslo!

Na hotový řízek položte tenký plátek másla  a dokonalý „vídeňák“ je na světě! Pokud ho chcete mít opravdu jako v Savoyi, přidejte k němu kousek citronu, brusinky a jako přílohu podávejte bramborový salát.

Zdroj: Milujeme dobré maso

Připravte k řízku pravý vídeňský bramborový salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vídeňský bramborový salát s cibulí a horkým vývarem

Super recepty na bramborový salát ze všech koutů světa

Super recepty na bramborový salát ze všech koutů světa

Milujeme dobré maso

Autor článku

Milujeme dobré maso

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky maso recept řízek máslo vídeňský řízek

Návrhy pro vás

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí Maso

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí

Bramborový nákyp s hráškem, brokolicí a šunkou – sytá večeře pro celou rodinu Zelenina

Bramborový nákyp s hráškem, brokolicí a šunkou – sytá večeře pro celou rodinu


Přečtěte si také

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Soutěžící
Pavel Karásek vaří od dvanácti let

Pavel Karásek vaří od dvanácti let

Novinky
Novinky na trhu: nový kávovar, gin, malé medovníky, hrušky v nálevu a další dobroty

Novinky na trhu: nový kávovar, gin, malé medovníky, hrušky v nálevu a další dobroty

Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Prostřeno!
Prostřeno: Italská křupavá pohádka

Prostřeno: Italská křupavá pohádka

Prostřeno!
Prostřeno: Bramboračka trochu jinak podle Beáty Králové

Prostřeno: Bramboračka trochu jinak podle Beáty Králové

Prostřeno!
Prostřeno: Láska ve smetanové omáčce

Prostřeno: Láska ve smetanové omáčce

Prostřeno!
Prostřeno: Jahodová harmonie Beáty Králové

Prostřeno: Jahodová harmonie Beáty Králové

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení Sladké

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí Maso

Hovězí srdce na slanině – tradiční skromné jídlo s poctivou chutí

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní Polévky

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Předkrmy a chuťovky
Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Předkrmy a chuťovky

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Sladké
Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Jde to dobře, v pátek by mělo být jasno, řekl Babiš po jednání s prezidentem o vládě Kubáček: Noví ministři zažijí peklo na zemi. Babiš bude exemplárně přísný RADAR: Do Česka vtrhne studená fronta. Počasí se změní, může se objevit sníh

prima-zeny

Timková o kontroverzní seznamce: Účastníci jsou nazí, ale odhalí i těžké životní příběhy Anna Polívková o mamince Evelyně Steimarové: Pořád je ohromně vtipná a bystrá První, co uvidí z nové lásky, je přirození. Mirka z Valašska hledá parťáka bez přetvářky

prima-zoom

Úžasný poklad v ceně 25 milionů Pohádky nelhaly aneb tajemství bludiček konečně rozluštěno. Voda může zapálit oheň Ozval se nelidský smích a loď začala hořet. Mýty o Bludném Holanďanovi šířili vyděšení námořníci i britský král

prima-fresh

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Novinky na trhu: nový kávovar, gin, malé medovníky, hrušky v nálevu a další dobroty Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

prima-cool

Call of Duty: Black Ops 6 je všude zdarma Nejlepší seriál roku dostal pokračování. Zábavně ho oznámila hlavní hvězda Zkažené záběry z Kouzla derby aneb když se Čvančarová nebo Langmajer zábavně netrefí

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Co můžeme udělat pro svou stárnoucí kočku, aby byla fit? Toužíte po zámku ve Francii? Tento je levnější než garsonka v Londýně. Domov s atmosférou starých časů. Jak kombinovat moderní a retro prvky?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.