Suroviny
- hovězí roštěná (roštěnky z dobře odleželého (vyzrálého) kusu, asi 8 mm vysoké a o váze 200 g každá) 4 ks
 - cibule (velké ) 2 ks
 - hladká mouka 1 hrst
 - rostlinný olej (kvalitní,na smažení)
 - máslo 2 lžičky
 - mletá sladká paprika 1 lžička
 - dijonská hořčice 1 lžička
 - smetana (tučnost zvolte podle vlastní chuti) 250 ml
 - hovězí vývar 250 ml
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 
    
    
Postup přípravy
- Cibule oloupejte a nakrájejte je na co nejtenčí plátky, které pak rozdělte na jednotlivá kolečka. Propláchněte je vodu a nechte okapat. Na talíři promíchejte mouku s paprikou a ještě trochu vlhká kolečka cibule obalte ve směsi.
 - V silnostěnné pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Obalená kolečka cibule po částech osmažte na vyšším stupni, až budou zlatohnědá a křupavá. Odkládejte je na talíř vyložený kuchyňským papírem na odstátí tuku. Až budete mít všechny, lehce je osolte a nechte stranou.
 - Roštěnky zlehka naklepejte, nejlépe mezi vrstvami pečicího papíru, a na okrajích je 3 až 4krát nakrojte, aby se nekroutily. Z obou stran je osolte, opepřete a protáhněte směsí mouky s paprikou.
 - V jiné silnostěnné pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje s máslem a roštěnky rychle opečte, asi 1 až 2 minuty z každé strany. Vyndejte z pánve a udržujte teplé.
 - Do pánve po roštěnkách dejte asi třetinu osmažených cibulových kroužků, přidejte hořčici a trochu vývaru a odvařte přípečky. Je-li třeba, omáčku osolte a opeřte. Zredukujte asi na polovinu, vlijte smetanu a povařte pár minut. Roštěnky vraťte do omáčky a nechte prohřát, ale už dál nevařte. Podávejte s navršenou osmaženou cibulkou a opékanými bramborami jako přílohou, ale hodí se i špecle.
 
PRIMA TIP: Vídeňská roštěná se často variovala s roštěnkou se sázeným vejcem namísto osmažené cibulky, v tom případě byly oblíbenou přílohou hranolky.
Další parádní retro recepy v moderním kabátku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: