reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Císařský trhanec s malinami
Autor: www.akademiekvality.cz Císařský trhanec s malinami

Císařský trhanec s malinami

Hodnoceno: 3x
Ingredience na tento dezert se nápadně podobají surovinám na přípravu palačinek, ale palačinka to není. Těsto nadýchané jako obláček, ale pusinka to není... Tento sladký moučník je učiněná pohádka, i když se jmenuje dosti neromanticky. Věděli jste, že se trhanec původně servíroval s rozinkami namáčenými v rumu a ovocným kompotem ze švestek? My jsme si oblíbili verzi s malinami, s nimiž si trhanec doslova neumíme utrhnout od pusy.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a směs důkladně rozšlehejte. Postupně vmíchejte jeden žloutek za druhým, přidejte špetku soli, krupicový cukr, 35 gramů rozpuštěného másla a vanilkový extrakt. 
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi. 
  3. Na pánvi na středním plamenu rozpusťte zbytek másla na smažení a vlijte na něj množství takové množství těsta, aby vznikla palačinka vysoká zhruba půl centimetru. Opečte ji z obou stran.
  4. Pokračujte dalšími kousky, dokud nespotřebujete všechno těsto. 
  5. V rendlíku nechte prohřát maliny s cukrem, vlijte rum a míchejte, dokud se neodpaří alkohol. 
  6. Upečené palačinky natrhejte na kousky a přelijte malinovou šťávou. Podávejte teplé.

PRIMA TIP: Kvalitní máslo je základ! Vybírat můžete z široké nabídky: máslo z Mlékárny Hlinsko, máslo z Mlékárny Olešnice, rolnického mlékařského družstva, a. s., Čerstvé máslo od Brazzale Moravia, a. s., nebo Jihočeské máslo od Madety. Všechny mají značku Klasa.  

Císařský trhanec s malinami
Autor: www.akademiekvality.cz Císařský trhanec s malinami
Císařský trhanec s malinami
Autor: www.akademiekvality.cz Císařský trhanec s malinami

reklama

Související témata: trhanec , maliny , Sladké , Rakouská kuchyně