Akademiekvality.cz

Císařský trhanec s malinami

Moje hodnocení
6x

Ingredience na tento dezert se nápadně podobají surovinám na přípravu palačinek, ale palačinka to není. Těsto nadýchané jako obláček, ale pusinka to není... Tento sladký moučník je učiněná pohádka, i když se jmenuje dosti neromanticky. Věděli jste, že se trhanec původně servíroval s rozinkami namáčenými v rumu a ovocným kompotem ze švestek? My jsme si oblíbili verzi s malinami, s nimiž si trhanec doslova neumíme utrhnout od pusy.

4 porce
30 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a směs důkladně rozšlehejte. Postupně vmíchejte jeden žloutek za druhým, přidejte špetku soli, krupicový cukr, 35 gramů rozpuštěného másla a vanilkový extrakt.
  2. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
  3. Na pánvi na středním plamenu rozpusťte zbytek másla na smažení a vlijte na něj množství takové množství těsta, aby vznikla palačinka vysoká zhruba půl centimetru. Opečte ji z obou stran.
  4. Pokračujte dalšími kousky, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  5. V rendlíku nechte prohřát maliny s cukrem, vlijte rum a míchejte, dokud se neodpaří alkohol.
  6. Upečené palačinky natrhejte na kousky a přelijte malinovou šťávou. Podávejte teplé.

PRIMA TIP: Kvalitní máslo je základ! Vybírat můžete z široké nabídky: máslo z Mlékárny Hlinsko, máslo z Mlékárny Olešnice, rolnického mlékařského družstva, a. s., Čerstvé máslo od Brazzale Moravia, a. s., nebo Jihočeské máslo od Madety. Všechny mají značku Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty