redakce Prima FRESH

Pečená obalovaná kuřata po vídeňsku

Moje hodnocení
12x

Přestože si obalovaná kuřátka spojujeme spíš s americkými řetězci rychlého občerstvení, už v 18. století se staly oblíbeným a proslulým pokrmem vídeňské šlechty. Do té míry, že ve Francii je překřtili na Kuřátka po vídeňsku. Dokonce se dostala i do seznamu tisícovky jídel, která musíte ochutnat, než zemřete… No není to snad dost výmluvné na to, abyste se do nich pustili?

4 porce
90 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřata opláchněte, osušte, rozdělte na porce. Chcete-li, stáhněte kůži (odřezky a kůži použijte na vývar na jindy).
  2. Porce dobře osolte a opepřete a pak obvyklým způsobem obalte v mouce, vejcích a strouhance. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Plech dobře potřete olejem stejně jako obalené porce, vložte do trouby a pečte asi 50 až 60 minut, podle potřeby obraťte.
  4. Podávejte s dílky citronu k zakápnutí, jednoduchým hlávkovým salátem, případně snítkami petrželky opečenými na oleji.

PRIMA TIP: Obliba smažených kuřátek spadá do dob, kdy se proslavil i vídeňský řízek – prostě smažené pokrmy v trojobalu se staly módou. Způsob přípravy a pochopitelně kvalita mladých, měkkých kuřátek jsou ovšem to, co z Backhendl činí specialitu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty