Postup přípravy
- vejce
- koření polévkové 1 dávka
Head
- koření oblíbené 1 dávka
Postup přípravy
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme vystydnout a přidáme nakrájenou zeleninu dle vlastního výběru, aby byl salát hezky barevný. Přidáme majonézu nebo jogurt, osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření a špetku cukru, nastrouháme sýr, celé to promícháme a dáme vychladit do lednice.
2. Očištěné maso si nakrájíme na malé kousky, naklepeme a ochutíme kořením.
3. Přichystáme si těsto na bramborák. Brambory oloupeme, nastrouháme, zbavíme přebytečné vody, přidáme asi 2 vejce, majoránku, sůl, pepř, česnek podle chuti, mouku a zamícháme.
4. Připravené naporcované a okořeněné maso v tomto bramborákovém těstíčku obalíme a usmažíme na oleji. Podáváme to dohromady se salátem jako předkrm nebo i hlavní jídlo.
Předkrm:
Lehký salátek s kuřecím masem
Na salát:
Těstoviny
kukuřice,
paprika,
rajče,
okurka,
ledový salát,
sýr na strouhání
majonéza light nebo bílý jogurt
polévkové koření,
špetka cukru
Na bramborákové těsto:
brambory
česnek dle chuti
2 vajíčka
mouka
majoránka,
pepř a sůl
olej na smažení