Suroviny
- hořká čokoláda 100 g
- bílá čokoláda 100 g
- smetana ke šlehání (nebo double cream) 300 ml
- želatina 1 plátek
- vejce (oddělené žloutky a bílky) 2 ks
- moučkový cukr 1 lžička
- čokoláda (hotová čokoládová omáčka) 6 lžic
Postup přípravy
- Čokoládu nalámejte do větší misky a nad párou ji nechte rozpustit,. Sundejte tekutou čokoládu z ohně, přidejte double cream nebo šlehačku a míchejte, dokud směs nebude úplně hladká.
- Stejným způsobem rozpusťte bílou čokoládu, přilijte 5 lžic smetany a opět míchejte, dokud směs nebude hladká.
- Vložte želatinu do misky se studenou vodou a nechte ji tam nejméně 5 minut, aby změkla.
- Rychle všlehejte žloutky a práškový cukr do rozpuštěné tmavé čokolády. Ze želatiny slijte vodu, přidejte ji do směsi bílé čokolády a smetany a nechte ji rozpustit. Pokud by se nerozpouštěla, dejte misku opět na oheň. Vyšlehejte zbytek smetany (měla by tam být asi polovina) rozdělte ji do tmavé i světlé směsi a vmíchejte do obou směsí.
- Vyšlehejte vaječné bílky, opět je rozdělte do obou směsí a opatrně vmíchejte.
- Lžičkou rozdělte tmavou pěnu do sklenek. Chlaďte asi 10 minut dokud neztuhne, potom přidejte světlou pěnu a opět ji nechte sednout. Pěnu těsně před servírování přelijte čokoládovou omáčkou.