Suroviny
- Kokosový olej (může být i jiný) 2 lžíce
- cibule (větší) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kari koření 1 lžíce
- chilli papričky 1 ks
- kokosové mléko 1/2 plechovky
- květák 4 větší růžičky
- batáty (velký, oloupaný a nakrájený na kostky) 1 ks
- zeleninový vývar (nebo voda) 1 litr
- limetková šťáva (z jedné limetky)
- hladkolistá petržel (nasekaná )
- mražený hrášek hrst
Postup přípravy
- Na kokosovém oleji osmahněte nakrájenou cibulku s nasekaným česnekem.
- Na základ nasypejte kari koření a najemno nakrájenou chilli papričku. Koření nechte lehce zasmažit a pak přidejte květák nakrájený na malé kousky a sladkou bramboru.
- Poté přilijte kokosové mléko s vývarem. Zeleninu vařte do změknutí a poté důkladně rozmixujte do hladkého krému.
- Nakonec do polévky vymačkejte limetovou šťávu, případně dochuťte solí, a polévka je hotová, na závěr můžete do polévky nasypat hrášek, ale stačí i nasekaná petrželka. Pokud chcete ještě více exotické chuti, můžete použít čerstvý koriandr.