Játrové knedlíčky
- játra 300 g
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Očištěnou zeleninu, skelety a prsní řízky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit 30 – 40 minut. Po uvaření vyjmeme skelety, maso a zeleninu z hrnce. Vývar scedíme, přelijeme do připraveného hrnce a uvedeme do bodu varu. Přidáme připravené knedlíčky a kukuřici s hráškem. Vaříme cca 15 minut. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.
Na játrové knedlíčky si rozmixujeme játra s česnekem, přidáme majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme knedlíčky a zavaříme je do polévky.