Suroviny
- hovězí žebra 1.5 kg
- kořenová zelenina 250 g
- řapíkatý celer 2 stonky
- zázvor 30 g
- rajčatový protlak 1 lžíce
- med 1 lžíce
- červené víno 300 ml
- hovězí vývar 300 ml
- rum 1 sklenka
- sádlo 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nakrájená žebra osolíme, opepříme, opečeme na sádle, oflambujeme rumem a vyndáme.
- Ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme protlak, nastrouhaný zázvor, med.
- Zalijeme vínem a vývarem, vložíme zpět maso, přiklopíme a zvolna pečeme v troubě na 150°C asi 5 hodin.
- Šťávu scedíme, varem jí zredukujeme, vložíme zpět žebra a necháme je šťávou obalit, tzv. oglazovat.