V menší misce rozdrobte droždí, přidejte trochu cukru, vlažné mléko a dvě lžíce mouky. Dejte na teplo a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte cukr, kvásek, zalijte vlažným mlékem s rozpuštěným máslem a rozšlehanými žloutky. Zadělejte ve vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám nádoby. Povrch lehce poprašte moukou a zakryté nechte na teple vykynout.
Z vykynutého těsta utvořte váleček a z něj odkrajujte stejně velké kousky. Tvořte z nich kuličky, každou omočte v rozpuštěném másle a skládejte je do tukem vymazaného pekáče.
Nechte ještě chvíli vykynout a pečte je při 160 °C asi 20 minut. Horké buchtičky potřete směsí másla a rumu a podávejte s krémem.
Šodó krém:
Víno rozšlehejte s jedním vejcem a dvěma žloutky, přidejte vanilkový cukr, z půlky citrónu šťávu a vše vyšlehejte v horké vodní lázni do pěny.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.