Na bílkové těsto
- bílek 4 kusy
Na piškotové těsto
- mouka 3 lžíce
Postup přípravy
Připravíme si piškotové těsto. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme mouku a ušlehaný sníh dotuha.Bílkové těsto připravíme vyšleháním bílků s cukrem do úplného ztuhnutí.Poté si vezmeme cukrářské pytlíky a jeden naplníme piškotovým těstem a druhý bílkovým. Plech pokryjeme pečicím papírem a stříkáme na střídačku pásy vedle sebe. Takto nastříkané pásy mírně pocukrujeme a dáme do trouby na 160–180 stupňů péct na 10–15minut.Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme. Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dobře ušlehané šlehačky, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem. Teplota: 160–180 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30–60 minutČas vaření: 10–15 minutRecipe category: moučník/ pečení/chlazeníDezertKardinálové řezy
postup:Připravíme si piškotové těsto. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme mouku a ušlehaný sníh dotuha.Bílkové těsto připravíme vyšleháním bílků s cukrem do úplného ztuhnutí.Poté si vezmeme cukrářské pytlíky a jeden naplníme piškotovým těstem a druhý bílkovým. Plech pokryjeme pečicím papírem a stříkáme na střídačku pásy vedle sebe. Takto nastříkané pásy mírně pocukrujeme a dáme do trouby na 160–180 stupňů péct na 10–15minut.Vychladlé pásy obrátíme i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupneme. Oba potřeme vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneseme silnou vrstvu dobře ušlehané šlehačky, přiklopíme horní díl a lehce přimáčkneme. Asi hodinu necháme odležet v ledničce a před podáváním poprášíme povrch moučkovým cukrem.
Dezert
Kardinálové řezy
Piškotový moučník ze dvou druhů těsta
Ingredience:
Na piškotové těsto:
3 vajíčka
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce cukru
Na bílkové těsto:
4 bílky
120 g cukru
2 smetany ke šlehání
2 ztužovače
1 zakysaná smetana
rybízová marmeláda dle potřeby
cukr moučka na posypání