Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr 100 g
- kakao 30 g
- šlehačka
- ztužovač šlehačky
- pečicí papír
- mandarinka ( - volitelné )
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem a kakaem
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme
Nalejeme na plech s papírem a pečeme na střední teplotu asi 10 minut
Teplý korpus stočíme s papírem do rolády a necháme vychladnout
Ušleháme šlehačku se ztužovacem a roládu naplníme
Můžeme posypat kokosem nebo kousky kompotovaných mandarinek
Necháme v ledničce zatuhnout
Dezert
Kakaová roládka
Ingredience:
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 30 g kakaa
- šlehačka
- ztužovač šlehačky
- pečicí papír
- kokos nebo mandarinky