Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Užijte si Boží hod s dokonalou drůbeží pečínkou! Je libo kachna, krůta nebo perlička?

Božohódové drůbeží pečínky

Božohódové drůbeží pečínky Zdroj: iStock

  • Zavřít
Božohódové drůbeží pečínky

Božohódové drůbeží pečínky Zdroj: iStock

Boží hod je svátkem, kdy se setkáváme s rodinou a přáteli, odpočíváme nebo si prostě užíváme volna. A k tomu dobré jídlo prostě patří. Tradičně se v tento den podává drůbež, ať už je to kuře, kachna nebo třeba perlička. Kde se tato tradice vzala a jak je možné si s ní pohrát dnes?

Seznam.cz banner

Je dobře známé, že Vánoce se kryjí s pohanskými oslavami slunovratu. Slunce se znovu vrací po nejdelší noci v roce, proto byly tyto svátky pojímány jako očista těla i ducha. Všude hořely ohně, po dobu oslav se nemohly vykonávat těžké práce ani obchodovat nebo bojovat.

Také dnes je Boží hod vánoční především časem odpočinku, rodiny a přátelé se navštěvují a přejí si klid a mír, k tomu patří také sváteční jídlo. A proč právě drůbež? Na Boží hod se totiž připravovalo to nejlepší, co domácnost měla – a to byla právě často husa nebo kachna.

Pernatá drůbež se v Česku připravuje i na Štěpána, kuře nebo kachna se pekly k uctění tohoto světce.

Kuře: klasika, která nenudí

Kuře může na první pohled působit obyčejně, na druhou stranu ale platí, že má jemné, variabilní maso, které můžete upravit na mnoho způsobů. Takže se nemusíte bát, že by vás mohlo nudit. A jeho zpracování je velmi jednoduché, zvládne jej připravit i začínající kuchař nebo kuchařka. Stačí jej potřít kořením a počkat, až se propeče. Můžete jej upéct třeba s citronovou marinádou, v hořčičné omáčce nebo s mandlovou nádivkou.

Upéct krůtu stojí za to

Věděli jste, že krůta je po pštrosovi největším domestikovaným ptákem? „I kvůli tomu, jak je krůta velká, není její úprava tak jednoduchá jako u kuřete, ale pokud vytrváte a počkáte, až bude upečená, bude to určitě stát za to,“ radí Vít Morkus z Pražského řeznictví. Také proto, že její maso je všeobecně považováno za dietní a obsahuje mnoho vitamínů a minerálů: například důležitý vitamín B12 nebo D. Vyzkoušejte ji třeba v medovo-citronové marinádě, díky níž maso zkřehne a nebude k propečení potřebovat tak dlouhou dobu.

Kachnu zvládne i začátečník

Kdo by neměl rád dozlatova upečenou kachničku? Začátečníci se kachny často bojí, upéct ji tak, aby byla vynikající, přitom není žádný problém. Trik spočívá v pomalém pečení, kachnu můžeme péct na nižší teplotu klidně pět nebo šest hodin. Pak se bude její maso krásně rozplývat na jazyku. A vychutnat si ji můžete klasicky s knedlíkem a zelím nebo třeba v exotičtější variantě na pomerančích.

Pečená kachna

Pečená kachna. Foto: archiv Pražské řeznictví

• 2,5 kg kachna

• 1 jablko

• 2 cibule

• sůl, kmín

• 1 lžíce sladké papriky

• 2 lžíce medu

• 1 dcl vody

Kachnu omyjeme a očistíme. Celou kachnu osolíme a posypeme kmínem. Do dutiny břišní vložíme jablko.

Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme oloupanou cibuli a přiklopíme poklicí. Pečeme na 150 °C cca 4 hodiny. Poté odkryjeme, smícháme med se sladkou paprikou. Celý povrch kachny směsí potíráme (podle potřeby podléváme) a dopékáme dozlatova ještě cca 1,5 hodiny. Na posledních 30 minut zvýšíme stupeň pečení na 180 °C.

Servírujeme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Na husu se nemá spěchat

Husa se chuťově i vizuálně podobá kachně, je však větší a také tučnější. Patří mezi svatomartinské delikatesy, ale udělat si ji můžeme samozřejmě i na Vánoce. Stejně jako u kachny i zde platí, že bychom na husu neměli spěchat a měli ji nechat pomalu péct – klidně až sedm hodin. Kromě klasiky se zelím ji můžeme upéct třeba s jablky nebo fíky, které na jih od nás dozrávají na podzim.

Pozapomenutá, ale vynikající perlička

Tento krásný pták býval dříve v Čechách velmi populární: perličku jsme mohli najít na každém druhém dvorku. Časem ale chov vymizel a to je škoda. „Maso perliček chuťově předčí kuře, je libové, obsahuje málo cholesterolu, zato ale velké množství bílkovin, vitamíny B a E a železo. Jedinou nevýhodou je to, že se hůře shání – v supermarketu ji nekoupíte, ale u nás Pražském řeznictví pro vás máme perličky nachystané,“ dodává Vít Morkus. A jak na ni? Pokud máte z podzimu schované zamrazené nebo nasušené hříbky, neváhejte, maso perličky a houby se krásně doplňují.

Perlička s citronovou šťávou

Perlička s citronovou šťávou. Foto: archiv Pražské řeznictví

• Suroviny:

• 1 perlička

• 1 citron

• 3 snítky rozmarýnu

• 1 řapík celeru

• 1 hruška

• 2 stroužky česneku

• sůl, drcený kmín

Omáčka:

• 4 cibule

• 4 lžíce másla

• 4 lžíce octa balzamico

• 4 lžíce javorového sirupu

• 1 dcl vývaru

Perličku omyjeme, osušíme a osolíme. Hrušku vložíme do dutiny břišní společně s česnekem, rozmarýnem a nakrájeným řapíkatým celerem. Párátkem otvor uzavřeme. Maso pokapeme citronovou šťávou.

Troubu rozehřejeme na 150 °C, zvolna pečeme pod pokličkou 45 minut, potom zvýšíme na 180 °C, pokračujeme v pečení další 60 minut, podléváme podle potřeby vodou, maso průběžně poléváme výpekem. Asi v polovině pečení maso otočíme, aby se propeklo dozlatova z obou stran.

Omáčka:

Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, za občasného míchání restujeme pod pokličkou asi 20 minut dozlatova. Podle potřeby zlehka podlejeme vývarem, přidáme balzamikový ocet, javorový sirup a dusíme dalších 15 minut do zhoustnutí.

Perličku podáváme se šťouchaným bramborem.

TZ, (klam)

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jak na to jablko česnek maso sůl med kachna Boží hod škola vaření paprika celer hlávkové zelí pečená kachna krůta perlička

Návrhy pro vás

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm Maso

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Předkrmy a chuťovky

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren Sladké

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici Sladké

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem Maso
4

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu Sladké

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem


Přečtěte si také

Maso
Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Soutěžící
Angel Švejdů alias Smokee Kween nejí maso

Angel Švejdů alias Smokee Kween nejí maso

Předkrmy a chuťovky
Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Sladké
Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí vývar podle Martiny Spoustové

Prostřeno: Kuřecí vývar podle Martiny Spoustové

Prostřeno!
Prostřeno: Koláč s jablky a vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno: Koláč s jablky a vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno!
Prostřeno: Rohlík s máslem a paštikou podle Martiny

Prostřeno: Rohlík s máslem a paštikou podle Martiny

Prostřeno!
Prostřeno: Roláda s bramborem

Prostřeno: Roláda s bramborem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Sladké
Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici Sladké

Sušenkové dýně s náplní z kaki – sladký Halloween vonící po skořici

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu Sladké

Halloweenský spider cake – pavoučí dort, kterým oslníte každou návštěvu

Maso
Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem Maso
4

Pastel de papa s dýní – zapečený koláč s mletým hovězím masem

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Maso
Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Pikantní kuřecí játra – rychlá asijská inspirace plná zeleniny a výrazných chutí

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem Recepty

Staročeský bác neboli liťák – bramborová buchta naslano s uzeným masem

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“ Zelenina

Pyttipanna – švédská klasika z jedné pánve ve stylu „co dům dal“

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Jemná krémová polévka s kuřecím masem a kukuřicí – poctivý oběd, který snadno zasytí

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny Polévky

Zelňačka s dýní, houbami a uzeným – sytá a hustá polévka pro chladné dny

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína Polévky

Bílá fazolová polévka s křupavou slaninou – krémová klasika s voňavým rozmarýnem a kapkou bílého vína

Předkrmy a chuťovky
Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegetariánské
Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Květák a dýně v kurkumové omáčce – vegetariánský oběd s asijským nádechem

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween Předkrmy a chuťovky

Duchové z listového těsta s pikantním kaki dipem – chuťovka jako stvořená pro Halloween

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu Vegetariánské

Vegeburger s cuketou, avokádem a sýrem – lehká a svěží alternativa k masu

Sladké
Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Omáčky
Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Zkáza v Karibiku OBRAZEM: Snímky z vesmíru zachycují stav před a po příchodu ničivého živlu Rusové se třesou: Třistatisícové město je bez tepla, ukrajinské drony zasáhly elektrárnu v Orlu Smrt v plzeňské věznici: Policie řeší násilný konflikt mezi odsouzenými. Podrobnosti tají

prima-zeny

Kotek čelí výzvě. Udělejme Kozárovice znovu skvělými, sní o vlastním divadle v kulturáku Miu jako zrádkyni Petra absolutně nečekala. Nedostatek spánku už nezvládala Petře byl vystrojen pohřeb. Bylo to silné, komentoval atmosféru mise MJ

prima-zoom

Znáte postrach Hitlerjugend? Potkan ulovil letícího netopýra. Kamera natočila zvířecí střet, který může ohrozit celou populaci Požár a výbuch fotovoltaiky rozmetal rodinný dům. Hasiči zveřejnili záběry z dronu

prima-fresh

Vietnamská vepřová žebírka na sladkokyselo – křupavá obíračka v lepkavé zálivce nước chấm Halloweenské kanapky ve stylu caprese – strašidelné oči z mozzarelly, rajčat a oliv Starovídeňské řezy s džemem a mandlemi – nostalgická klasika z vídeňských kaváren

prima-cool

Jaká je 4. série Zaklínače? Finále Stranger Things má nejepičtější trailer roku. Poslední upoutávka je famózním osudovým nářezem Julia Roberts dostala za svůj nový film 20 milionů dolarů. Je z něj největší propadák její kariéry

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Zlaté mléko z kurkumy pomáhá při nachlazení. Jak ho připravit doma? Připravte pokojovky na zimu. Uberte na vodě a zkontrolujte škůdce Naši předkové na Dušičky zdobili hroby, vyřezávali řepu a pekli kosti svatých

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.