Zralé avokádo má jemnou máslovou chuť a vysoký obsah zdravých tuků. Není divu, že se z něj připravuje třeba veganská majonéza. My pro vás máme ale ještě něco lepšího!
Delikátní avokádová omáčka dodá švih každé grilovačce. Vyzkoušejte jednoduchý recept
Delikátní avokádová omáčka dodá švih každé grilovačce Zdroj: iStock
Asi nejznámějším receptem z avokáda je mexická salsa guacamole, která kromě něj obsahuje také rajčata, chilli papričku, šalotku a koriandr. Je to skvělá omáčka třeba k nachos, ale k dalším pokrmům se hodit nemusí, protože její chuť je velmi výrazná.
Avokádo je ale naštěstí jako prázdné malířské plátno, můžete z něj připravit spoustu dalších omáček a dipů, jeho krémová struktura si o to přímo říká. My vám můžeme vřele doporučit krémovou omáčku s koriandrem, funguje trochu jako naše tatarka. Jemný základ doplňují další chutě, které ale dohromady vytvoří harmonický celek. Perfektní k pečeným bramborám, hranolkům, grilovanému kuřeti nebo k rybám. Omáčku můžete použít i do burgerů, hot dogů nebo do tacos.
Krémová avokádová omáčka je skvělá jako dip k namáčení Zdroj: iStock
Připravte avokádový dip s koriandrem krok za krokem
POTŘEBUJETE:
- 2 zralá avokáda
- ½ hrnku zakysané smetany
- 1 hrnek lístků koriandru
- 1 stroužek česneku
- šťávu z 1 limety
- špetku sušeného česneku
- ¼ lžičky soli
POSTUP:
- Všechny ingredience vložte do nádoby malého mixéru a rozmixujte dohladka.
- Omáčku nechte v lednici před podáváním vychladit.
- Používjete jako omáčku k namáčení nebo jako doplněk do různých jídel.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostřejší omáčky, můžete do mixéru přidat papričku jalapeño.