Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků
- vejce 3
- tuk 125 g
Polévka
- hladká mouka 2 kusy
Dezert
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Krémová houbová polévka
postup:
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, hladkou mouku, přidáme houby a vše osmahneme. Základ zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř, muškát a za stálého míchání vaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem nebo propasírujeme. Přidáme smetanu, povaříme, dochutíme, při podávání posypeme směsí sušených bylinek.
Dezert:
Žloutkové věnečky
Věnečky se sice dělaly nadvakrát – odpalované těsto se Jitce poprvé nepovedlo, ale potom byly o to lepší
Ingredience:
Směs na přípravu žloutkových věnečků
3 vejce
125 g tuku
250 ml vody
60 g moučkového cukru
650 ml mléka
150 g másla