Suroviny
- špekáčky 500 g
Na dresink
- lák 1 dávka
Head
- kapie 1 dávka
Na dresink
- olej 1 lžička
Suroviny
- hladkolistá petržel hrst
Dresink
- lák (z cibulek a kapií)
- olej 3 PL
- chilli olej (s česnekem) 1 ML
- dijonská hořčice 3 PL
- sůl
- pepř
- rajský protlak 5 PL
- ocet 1 ML
Postup přípravy
- Nejprve si připravte dresink. Do mísy vlijte slitý lák. Přidejte olej, ocet a trochu pikantního oleje. Osolte a opepřete. Metličkou promíchejte s hořčicí a protlakem, aby vznikla hladká emulze. Dochuťte asi lžičkou sladké papriky (můžete přidat i špetku pálivé).
- Dochuťte a vlijte na oloupané a na plátky pokrájené špekáčky. K těm přidejte najemno pokrájenou petrželku, jarní cibulku, nakládané cibulky, na nudličky pokrájené nakládané kapie a beraní rohy. Přilijte pár kapek pikantního oleje.
- Důkladně promíchejte s dresinkem a nechte rozležet nejlépe do druhého dne. Podávejte s pečivem.
Autor receptu: Jaroslav Sapík