Příloha
- květák 1.5 kus
Head
- sádlo 1 lžíce
Příloha
- strouhanka 1 dávka
Head
- česnek 6 stroužek
Příloha
- sůl 1 špetka
Head
- sladká paprika 0.5 lžička
- hovězí vývar 500 ml
- divoké koření 1 dávka
- rozmarýn 1 špetka
- morková kost 6 kus
Postup přípravy
- Na sádle dohněda orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Do kousku plátna si připravte divoké koření. Do cibulovo-česnekového základu přidejte paprikový (nebo rajský) protlak a papriku. Krátce orestujte a zalijte vývarem. Opepřete, osolte, přidejte několik snítek tymiánu a snítku rozmarýnu, osolte a přiveďte k varu. Vložte maso rozdělené na čtyři díly, každý přibližně o váze 250 g, osolené a opepřené, přidejte plátýnko s divokým kořením a mírným varem vařte do změknutí.
- Z morkových kostí si zatím vydlabejte pomocí lžičky morek.
- Měkké maso i koření vyjměte a šťávu zredukujte. Vraťte zpět maso a přidejte morek vydlabaný z morkových kostí. Vypněte oheň a zakryté nechte asi 5 minut dojít. Podávejte s osmaženým květákem.
- Květák si rozdělte na růžičky a nejprve ho povařte v osolené vodě s trochou cukru do poloměkka. Pak růžičky obalte v trojobalu a osmažte ve vyšší vrstvě tuku. Přebytečný tuk nakonec odsajte pomocí papírové kuchyňské utěrky. Podávejte s masem a morkem.