Suroviny
- žebra 500 g
- kořenová zelenina
- vejce
- sůl
- vejce 2 ks
- hrubá mouka 1 hrnek
- sůl
- játra 250 g
- strouhanka 0.5 hrnek
- česnek 3 stroužky
- majoránka
- hrubá mouka
Postup přípravy
Maso opláchneme, vložíme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou a vaříme až čtyři hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky, rozemeleme játra, přidáme strouhanku, vejce, česnek, majoránku a sůl, vše smícháme dohromady a vypracujeme knedlíčky. Dále si připravíme těsto na nudličky, smícháme hrubou mouku, vejce a sůl. Těsto rozválíme, necháme oschnout a poté krájíme jemné nudle. Jakmile je polévka hotová, zeleninu a maso nakrájíme do vývaru, přidáme játrové knedlíčky a necháme povařit. Nudle si uvaříme vedle v hrnci a můžeme podávat.