Na zelené fazolky se slaninou
- fazolky 400 g
Na dip
- jogurt 100 g
Head
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
Skořápky slávek pečlivě očistíme a ty, které jsou otevřené, rovnou vyhazujeme
V hrnci necháme na olivovém oleji zpěnit cibulku, vhodíme zavřené, omyté slávky, podlijeme vínem a šťávou z půlky citrónu a přidáme nasekanou petržel
Dusíme, dokud se slávky nezačnou otevírat
Nakonec necháme rozpustit ořech másla
Podáváme s bílým pečivem
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: francouzskáDoba přípravy: 30–60 minutČas vaření: 1–30 minutRecipe category: hl
chod/ restování/ vaření/ dušení/ rybyHlavní chod:Hovězí roštěná na zelených fazolkách s gratinovanými bramborami a dipem z drceného barevného pepřepostup:1
Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme a velmi zprudka osmahneme
2
Anglickou slaninu nakrájíme a osmahneme, přidáme fazolové lusky (mražené hned, čerstvé musíme nejprve povařit) a zalijeme sweet chilli omáčkou
Osolíme, opepříme a necháme chvíli podusit
3
Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky
Do pánve dáme brambory, smetanu, rozmarýn, sůl a pepř
Až budou brambory propojené se smetanou, dáme je do zapékací misky a v troubě pečeme asi půl hodiny
4
Zakysanou smetanu, jogurt a majonézu smícháme, dochutím solí, cukrem a octem, dip by měl být sladkokyselý
Přidáme pepř