Suroviny
Suroviny
- hovězí ořech 1 dávka
- salát 1 dávka
- rajče 1 dávka
Postup přípravy
- Hovězí ořech o tloušťce asi 10 cm položíme na rozpálený gril bez použití oleje, přidáme jen snítku rozmarýnu. Gril zavřeme poklicí a maso necháme z každé strany 7 minut grilovat. Musí dostat krásnou opečenou kůrku. Nakonec maso postavíme a necháme 15 minut dodělat.
- Listový salát rukama potrháme, dáme do mísy a přidáme nakrájená rajčata grappolo, nastouhaný fenykl (první vrstvu zeleniny odstraníme, zbytek na jemno nastrouháme) a použijeme i zelenou část fenyklu – “fousy”, jak říká Manu – které nasekáme na jemno a promícháme se salátem.
- Ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Zálivku do salátu vyrobíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli a nasekané snítky rozmarýnu. Zalijeme a promícháme.Cherry rajčata na rychlo orestujeme v pánvi s trochou oleje.
- Na talíř servírujeme salát s cherry rajčaty na vrchu, maso nakrájíme na tenké plátky a nakonec potřeme olejem (můžeme do něj vmíchat rozmarýn).
Autor receptu: Emanuele Ridi