Polévka
Polévka
Head
- celerová nať 2 lžíce
- majoránka 1 dávka
Polévka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Gulášová polévka z mletého masa
postup:Na dně hrnce necháme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané brambory a na kostky nakrájené brambory, mleté maso, sůl, utřený česnek a za stálého míchání restujeme asi šest minut. Pak zasypeme navršenou lžíci mouky a necháme zasmahnout dohněda. Zalijeme asi dvěma litry vody, ochutíme masoxem a povaříme asi 15 minut. Hotovou polévku zasypeme jemně sekanou celerovou natí a okořeníme špetkou majoránky.