Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty
Zdroj: archiv Albert
Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty
Zdroj:
archiv Albert
Rajčata, mozzarella a bazalka tvoří dokonalé trio, které je za studena známé jako proslulý salát Caprese. Zkuste jejich chuťový potenciál využít i v teplé kuchyni a připravte si na grilu výtečné zapečené portobello houby s tradiční italskou náplní. Rychlá a lehká večeře potěší nejen vegetariány.
Postup přípravy
-
Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.
-
Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.
-
Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.
-
Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty 2
Zdroj: archiv Albert
Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: