Suroviny
- žampiony portobello 8 ks
- olivový olej 5 lžic
- cherry rajčata 60 g
- mozzarella 125 g
- sušená bazalka 1 lžička
- balzamikový ocet 8 lžiček
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.
- Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.
- Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.
- Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.