archiv Albert

Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty

Moje hodnocení
4x

Rajčata, mozzarella a bazalka tvoří dokonalé trio, které je za studena známé jako proslulý salát Caprese. Zkuste jejich chuťový potenciál využít i v teplé kuchyni a připravte si na grilu výtečné zapečené portobello houby s tradiční italskou náplní. Rychlá a lehká večeře potěší nejen vegetariány.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.
  2. Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.
  3. Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.
  4. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty