Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované houby portobello s mozzarellou a cherry rajčaty
Rajčata, mozzarella a bazalka tvoří dokonalé trio, které je za studena známé jako proslulý salát Caprese. Zkuste jejich chuťový potenciál využít i v teplé kuchyni a připravte si na grilu výtečné zapečené portobello houby s tradiční italskou náplní. Rychlá a lehká večeře potěší nejen vegetariány.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- houby portobello 8 ks
- olivový olej 5 lžic
- sůl a čerstvě namletý pepř
- cherry rajčátka 60 g
- mozzarella 125 g
- sušená bazalka 1 lžička
- balzamikový ocet 8 lžiček
- čerstvá bazalka 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Portobella zbavte nožiček. Z vnitřní strany zakapejte olejem, osolte, opepřete a vyskládejte na aluminiovou grilovací podložku kloboukem nahoru. Vložte na rozpálený rošt a grilujte 5 minut.
- Přepůlená rajčátka, natrhanou mozzarellu, sušenou bazalku, zbylý olej a sůl promíchejte v misce.
- Pomocí grilovacích kleštiček houby obraťte, vnitřek každého klobouku zakápněte lžičkou balsamikového octa a naplňte ho směsí rajčat s mozzarellou. Grilujte dalších 5 minut.
- Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.