Suroviny
- svíčková 4 kusy
- vepřová krkovice 4 kusy
- kuřecí paličky 8 kusů
- grilovací koření 1 balení
- slanina 8 kusů
- olej 1 dávka
- chleba 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Biftek naklepeme rukou a posypeme grilovacím kořením, krkovičku naklepeme paličkou a též okořeníme, paličky z kuřete okořeníme a obalíme do slaniny
Vše naskládáme na sebe a mezi jednotlivé kousky přidáme kapku oleje
Pak v lednici necháme maso pár hodin odležet
Gril rozehřejeme na vyšší teplotu
Biftek děláme krátce, uvnitř by mel byt mírně růžový až krvavý, rozhodně ho nenecháme na grilu dlouho
Krkovičku děláme déle, musí být naopak dobře propečená
Paličky děláme pomalu, spíš na okraji grilu, ať se dobře a stejnoměrně propečou
Podáváme postupně s mnoha omáčkami (doporučuji francouzský dresink), možností je víc: hořčice, kečup, chilli omáčka apod