Na ozdobu
- jahoda 1 dávka
Na vanilkový krém
- šlehačka 20 cl
- bílek 3 kusy
- vanilkový lusk 1 kus
Postup přípravy
Cukr na griliáš tavíme v teflonové pánvi, až získá vůni i barvu světlého karamelu
Přisypeme mandlové plátky, promícháme a rychle nalijeme na olejem promaštěný plech! Po vychladnutí a ztvrdnutí jde karamel snadno sejmout
Rozdrtíme ho na drobné kousky válečkem (třeba mezi dvěma starými utěrkami)
Z bílků, cukru a vnitřku vanilkového lusku ušleháme nad vodní lázní (nad parou) pevný sníh
Poté sníh sejmeme z vodní lázně a došleháme zastudena
Přidáme griliáš a ušlehanou šlehačku
Rozlijeme do formiček nebo necháme zmrznout v mrazáku v jedné nádobě
Výsledek zdobíme čerstvými jahodami, lístkem máty, můžeme též přelít čokoládovou polevou