Dezert:žloutkové věnečky
- rajče None dávka
- tuk 125 g
Head
- sýr grana padano 100 g
- sůl 1 dávka
- mozzarella 2 kusy
Dezert:žloutkové věnečky
- máslo 150 g
Head
- cibule 1 kus
- česnek 2 kusy
- olivový olej 1 dávka
- italský chleba 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Předkrm:Crostini Tricolore
postup:Bílý italský chléb nakrájíme na toasty, opečeme a potřeme:1. Červený: nadrobno nakrájíme rajčátka, ochutíme, zalejeme olejem a klademe na česnekem potřený chlebíček.2. Bílý: rozmixujeme sýr grana, nakrájíme mozzarellu nadrobno a sýry smícháme. Dochutíme, zalijeme olivovým olejem a klademe na chlebíčky.3. Zelený: rozmixujeme sýr grana, rukolu, dvě lžíce lučiny, panenský olivový olej. Toast dochutíme solí a rozetřeným česnekem a potřeme pomazánkou.