Suroviny
- Vejce 4 ks
- Mléko 125 ml
- francouzský (nebo jakýkoliv) chléb 8 krajíců
- nutella 45 ml
- Máslo 30 g
Omáčka z lesních plodů
- směs lesních plodů 250 g
- krystalový cukr 60 g
- čerstvá citronová šťáva 15 ml
Postup přípravy
- Vyšlehejte dohromady vejce a mléko.
- Namažte 4 krajíce chleba nutellou a přikryjte je dalšími čtyřmi. Dejte sendvič do skleněné mísy a přelijte vše vaječnou směsí. Nechte stát, aby se vaječná směs vsákla do chleba. Obracejte chleba, aby se nasákly obě strany a všechny se obalily.
- Omáčka: Polovinu lesních plodů smíchejte s cukrem a citronovou šťávou a rozmíchejte na hladkou kaši a nalijte ji do skleněné mísy. Vmíchejte druhou polovinu ovoce a dobře promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte máslo a na střední teplotě opékejte chléb do zlatohněda po obou stranách. Hned podávejte s omáčkou.