Suroviny
Dezerty čokoládové fondue
- kondenzované mléko 6-8 lžice
Postup
Dezerty čokoládové fondue
Postup přípravy
Kvalitní čokoládu vložíme do vodní lázně. K rozpouštějící se čokoládě přidáme 6 až 8 lžic kondenzovaného mléka, šťávu vymačkanou z poloviny pomeranče, štamprličku alkoholu (nejlépe vodku anebo brandy) a dle chuti šťávu z citronu. Neustále mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude mít krásnou lesklou barvu. Podáváme s drobně nakrájeným ovocem. Zmrzlinový krém
Ingredience: 250 ml sladkého kondenzovaného mléka500 ml smetany ke šlehání1 vanilkový lusk
postup:
Kondenzované mléko smícháme se smetanou ke šlehání a mícháme šlehačem, dokud směs nemá hustou, avšak stále tekutou konzistenci. Pro zlepšení chuti přidáme vanilkový lusk a dáme zamrazit.
Dezerty
Čokoládové fondue
Ingredience:
- 1/2 tabulky kvalitní hořké čokolády
- 6–8 lžic kondenzovaného sladkého mléka
- 1/2 pomeranče
- 1 panák alkoholu (vodka, brandy)
- citronová šťáva
- ovoce dle chuti a fantazie