Nová místa k návštěvě: vietnamská kavárna, ramen bar, bistro s rotisserií nebo market

Dlouho jsme vám nepřinesli tipy na nová místa k návštěvě! Za tu dobu se urodilo hned několik zajímavých novinek, tak vám je postupně představíme. Dnes tu máme první čtyři! Plné Asie, letní pohody a grilovaného masa. :)

Cà Phê Cổ – Brno

Vietnam se řadí mezi největší exportéry kávy na světě. Není tedy divu, že se na naší gastroscéně objevila další vietnamská kavárna, která spojuje nabídku vynikající vietnamské kávy na překapávaném fin filtru a k tomu i klasický vietnamský street food, který se v Čechách těší velké oblibě. Jako například světově známá bageta Bánh Mì, ale i jiné klasické pokrmy s rýží nebo nudlemi. Cà Phê Cổ v Brně bere inspiraci ze staroměstských ulic Hanoje, kde se lidí baví na ulici s přáteli, vychutnávají si dobré jídlo a výtečnou kávu.

Jezuitská 1, Brno

Ramen bar Taiko

Ramen barů je v Čechách víc a víc! Moc nás to těší, protože tento delikátní japonský pokrm je předurčen k tomu, aby nám (milovníkům polévek) jistojistě chutnal. Rozdíl je jen v tom, že tato nudlová polévka nás příjemně zasytí na celé odpoledne. Jeden nový ramen bar otevřeli nedávno na Žižkově. Servírují tu zatím zkušební menu, na kterém najdete dva druhy ramenu, jeden anti-ramen (originálně mazemen, tedy ramen bez vývaru) a jejich další signature dish, karaage. Tak zavítejte do baru Taiko!

Husitská 63, Praha

Kro Kitchen

Odkloňme se jen kousek od Žižkova. Na Vinohradech se totiž pro změnu objevilo nové bistro s rotisserií, které si získá především milovníky kuřecího a vepřového masa. Co je to rotisserie? Speciální otočný rožeň, na kterém v Kro Kitchen točí především kuřata a uzená vepřová kolena, ale na své si přijdou i milovníci zeleniny z nedalekých farmářských trhů!

Vinohradská 66, Praha

Manifesto Smíchov

Vychutnejte si pražskou oázu na Smíchově, která otevřela teprve nedávno! Snoubí se tu české pivo s mezinárodní kuchyní, kterou pro vás připravují známé podniky naší gastroscény. Těšte se na netradiční propojení asijské, mexické a americké kuchyně. Přidejte k tomu letní koktejly, osvěžující vodní plochu a kulturní akce a máte nové oblíbené místo setkávání na Smíchově!

Náměstí 14. října 16, Praha

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty