Suroviny
- chřest 1 kg
- cibule 1 kus
- sůl 1 špetka
- česnek 6 kus
- olivový olej 1
- bílé víno 175 ml
- zeleninový vývar 1 l
- máslo 50 g
- parmezán 1 kus
- smetana ke šlehání 1 kus
- pepř 1 špetka
- chřest 1 dávka
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme na kousky pokrájený chřest, malinko osmahneme, zalijeme vínem
Chvilku promícháme, aby se alkohol vypařil, přidáme vývar
Jeho hladina by měla být po celou dobu vaření asi centimetr nad chřestem
Osolíme a opepříme
Až se chřest rozvaří, odstavíme z ohně a rozmixujeme dohladka
Přidáme omáčku Alfrédo, necháme projít varem
Zdobíme hlavičkami zeleného chřestu, který jsme 2 minuty nechali projít varem v osolené a cukrem ochucené vodě
Na omáčku Alfrédo si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme smetanu, přivedeme ji k varu a odstavíme z ohně
Vmícháme parmazán
Podle chuti opepříme
Stejný recept funguje dobře i s brokolicí nebo květákem