Suroviny
- krevety (velké syrové krevety, vyloupané a očištěné) 450 g (cca 21–26 ks)
- olivový olej 2 lžičky
Chimichurri omáčka
- koriandr 1 svazek
- hladkolistá petržel 1 svazek
- limetková šťáva 1/4 hrnku (asi 2 limetky)
- olivový olej 1/2 hrnku
- cibule 1/4 hrnku
- česnek 2 stroužky
- sůl 3/4 lžičky
- uzená paprika 1/2 lžičky
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte krevety a restujte asi 5 minut. Následně snižte teplotu a restujte dorůžova.
- Do mixéru vložte česnek, cibuli a rozmixujte. Potom přidejte koriandr, petržel a opět mixujte. Nakonec přilijte olivový olej, limetkovou šťávu a přisypejte sůl (případně uzenou papriku). Mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí.
- Jakmile jsou krevety hotové, zalijte je polovinou připravené omáčky (druhou polovinu můžete použít na hovězí nebo zeleninu, vždycky se prostě něco najde) a opatrně promíchejte.
- Podávejte s rýží, těstovinami nebo jako předkrm.