Suroviny
Postup přípravy
Připravíme si zeleninu. Nakrájíme cibuli na kostičky, papriku nasekáme přibližně na centimetrové kostky, nakonec oloupeme a nakrájíme česnek.
Postavíme pánev na střední plamen. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě pět minut, dokud se všechny vůně pěkně nepromísí.
Teď osmahneme maso. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi pět minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo do hrudek a bylo stejnoměrně opečené. Udržujeme střední plamen – maso by mělo být dokřupava usmažené, nikoli dušené.
Na řadě je omáčka. Vývar přilijeme do pánve. Totéž provedeme s konzervovanými rajčaty. Potom přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou důkladně promícháme.
Podusíme maso s omáčkou. Necháme směs dvacet minut probublávat. Občas zamícháme a zkontrolujeme, jestli se omáčka nepřichytává nebo zda se příliš neodpařila.
Nakonec přidáme fazole. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut ho povaříme. Potom už jenom odklopíme pokličku a pokrm necháme před podáváním ještě aspoň deset minut odstát.