Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- rajče 4 kusy
- sterilovaná rajčata 1 kus
- zelená paprika 1 kus
- oregano 1 hrst/lžička
- olivový olej 6 lžic
- kuřecí vývar 200 ml
- bazalka 1 snítka
- sýr pecorino 100 g
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
1
Maso nakrájíme asi na třícentimetrové kousky a zprudka opečeme na olivovém oleji
Maso vyndáme a na oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek
Kuře vložme zpět, přidáme oloupaná nakrájená čerstvá i konzervovaná rajčata s nálevem, cukr a oregano, nakrájené papriky
Vše osolíme, opepříme, přidáme vývar a necháme dusit přes půl hodiny do měkka
Maso by mělo do sebe nasáknout všechny ingredience, pokrm nijak nezahušťujeme
Před koncem vaření přidáme čerstvou bazalku
2
Tento pokrm podáváme s těstovinami, nebo s rýží
Na talíři můžeme dle chuti ještě posypat strouhaným sýrem pecorino nebo parmazánem