Suroviny
- kuřecí maso 3 kusy
- olej 1 dávka
- kari pasta 1 dávka
- kokosové mléko 1 kus
- cuketa 1 kus
- hrášek 1 kus
- fazole 1 kus
- bazalka 1 dávka
- rýže 1 dávka
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
Na rozpálený olej dáme kari pastu (množství podle požadovaných papriček – stupně ostrosti). Necháme dvě minuty na pánvi a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, posléze spíš dusit. Na závěr přidáme zeleninu a koření: nakrájenou cuketu, hrášek, fazolové lusky a bazalku. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, ideálně se hodí jasmínová. Teplota: 160, 100 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: thajskáDoba přípravy: 1–30 minutČas vaření: 30–60 minutRecipe category: hl. chod/ příloha/ restování/ vaření/ dušení
Hlavní chod:Bílé břehy se zeleným pekelným mořem a mnoha ostrovy
postup:Na rozpálený olej dáme kari pastu (množství podle požadovaných papriček – stupně ostrosti). Necháme dvě minuty na pánvi a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, posléze spíš dusit. Na závěr přidáme zeleninu a koření: nakrájenou cuketu, hrášek, fazolové lusky a bazalku. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, ideálně se hodí jasmínová.
Hlavní chod:
Bílé břehy se zeleným pekelným mořem a mnoha ostrovy
Thajské kuřecí kari je s výjimkou masa ze samých zelených surovin. Se zelenou kari pastou bychom ale ve vlastním zájmu měli více šetřit než Patrik, nebo napřed ochutnat a pak teprve přitvrdit.
Ingredience:
2–3 kuřecí prsa
olej
zelená kari pasta
1 plechovka kokosového mléka
1 cuketa
1 plechovka hrášku
1 balení zelených fazolových lusků
čerstvá bazalka
rýže
sůl