Head
- cizrna 250 g
Špízy (lehme meshwue)
- kuřecí prsa 3 kusy
- pepř 1 dávka
Šiškebab
- pepř 1 špetka
Head
- česnek 2 kusy
Šiškebab
- koření na steaky 1 dávka
Head
- citronová šťáva 4 lžíce
- jogurt 1 kus
- arabské koření 1 dávka
Postup přípravy
Cizrnovou mletou hmotu smícháme s bílým jogurtem a sezamovou omáčkou, přidáme sůl, pepř a rozetřeme na talíř. Ozdobíme cizrnou, zakapeme olivovým olejem a posypeme červeným arabským kořením. Nebo také mátovým čajem místo čerstvé máty, což je Sámerova vychytávka.Šiškebab:
postup:Mleté maso smícháme s kadeřavou petrželkou, přidáme sůl, římský kmín, pepř a trochu vody. Necháme minimálně hodinu rozležet a poté tvarujeme masové šišky, které opečeme na grilu, ideálně nad ohněm. Podáváme s arabským chlebem a salátem.Špízy (Lehme meshwue):
I tady můžeme přidat cibuli nebo papriku, chceme-li mít špízy z hovězího a kuřecího masa pestřejšípostup:Kousky hovězí svíčkové jen osolíme, lehce opepříme, potřeme olejem, promícháme a na chvíli naložíme do červeného vína, kam jsme přimíchali své oblíbené koření. Pak maso napícháme na jehly a ugrilujeme.