Suroviny
- kondenzované mléko (karamelové) 2 plechovky (každá 397 g)
- neslazené kondenzované mléko 620 g
- skořice 3 svitky
- badyán 3 hvězdičky
- vanilkový lusk 1 ks
- hřebíček 2 ks
- mletá skořice 1 lžička
- bílý rum 500 ml
Postup přípravy
- V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý den celé koření vyndejte.
- Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka, ta vraťte do mléka. Lusk buď vyhoďte, nebo opláchněte, nechte usušit, a rozmixujte s krystalovým cukrem na jemný prášek, který použijete jindy.
- Kořením provoněné mléko spojte s karamelovým kondenzovaným mlékem, nejlépe to jde ponorným mixérem. Postupně přilévejte bílý rum. Likér naplňte do připravených lahviček a nechte rozležet.
- Budete potřebovat:
- Lahvičky (kapitola Kde to koupit), starou krajku nebo našívací aplikaci, křídla z kapitoly Krabičky, nůžky, lepidlo v tyčince
- Vystřihněte křídla podle velikostí vašich lahví. V naznačeném místě přehněte, naneste lepidlo a přitiskněte na láhev. Na větší láhev přilepte krajkovou aplikaci jako šaty anděla.