Těstoviny s hráškovým pestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s hráškovým pestem Foto:
Těstoviny s hráškovým pestem
Foto: KitchenStory.cz

Barvy na talíři jsou jednoduše neodolatelné a jaro z něj úplně čiší. Ne nadarmo se totiž říká, že jíme i očima.

Suroviny
čerstvý zelený hrášek 300 g
zelený chřest 300 g
pesto 100 g
citronová šťáva 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
čerstvá máta 1 hrst
sůl
parmazán
Postup
1

Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.

2

Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev společně s kapkou olivového oleje, pestem, citronovou kůrou i šťávou.

3

Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Využijte třeba slunečnicových semínek, čerstvého hrášku v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem.

Nakonec dochuťte solí, pepřem a pár hoblinkami parmazánu.

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama