Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli Foto:
Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli
Foto: profimedia.cz

Trošku nevšední spojení chutí i způsob vaření těstovin v ochuceném vývaru stvoří dohromady nečekanou lahůdku.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
česnek 3 stroužky
nesolený zeleninový nebo kuřecí vývar 7 hrnků
drcené chilli vločky 1/2 lžičky
tenké těstoviny capellini 500 g
cizrna 1 plechovka
hladkolistá petrželka 1 hrnek
nesolené pražené mandle 1/4 hrnku
nastrouhaný parmazán 1/2 hrnku
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a restujte 1 minutu. Přidejte vývar, chilli, ¾ lžičky soli a přiveďte do varu.

2

Přidejte těstoviny a za občasného míchání vařte asi 6 minut, dokud se skoro celý vývar neabsorbuje a těstoviny nebudou al dente. Potom vmíchejte cizrnu a petrželku.

3

Rozdělte do servírovacích misek a podávejte posypané mandlemi a parmazánem

Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli Foto:

Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli, foto: Profimedia.cz

Další recepty s cizrnou najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH: 

 

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...

Uložit

Videa

reklama

reklama