Suroviny
- hladká mouka 170 g
- lískové ořechy (mleté ) 100 g
- moučkový cukr 100 g
- máslo 100 g
- žloutek 1 ks
- kakao 20 g
- mletý hřebíček (špetka )
- mletá skořice (špetka)
Postup přípravy
- Z mouky, oříšků, cukru, másla, žloutku, kakaa a koření vypracujte těsto. Nechte ho zabalené ve fólii odpočinout nejméně 1 hodinu v chladu.
- Z těsta oddělujte kousky a vtlačujte je do tukem vymazaných a moukou nebo strouhankou vysypaných formiček. Skládejte je na plech.
- Pečte je v troubě předehřáté na 170 °C, až bude těsto vypadat suché, trvá to asi 10 až 12 minut, nechte je mírně zchladnout a pak je vyklepněte z formiček do moučkového cukru.
Vyzkoušejte také jednoduché Masarykovo cukroví s lískovými oříšky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE