Malinový cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Malinový cheesecake  Foto:
Malinový cheesecake
Foto: archiv Lotus Biscoff

Receptů na cheesecake je celá řada. Zkuste tentokrát připravit krustu z karamelových sušenek, dodají dortu další skvělou chuť. V kombinaci s malinami je to naprostá bomba!

Suroviny
karamelové sušenky Lotus 250 g
máslo 100 g
plátky želatiny o váze 2 g 7 ks
měkký tvaroh 250 g
ricotta 250 g
šťáva z jednoho citronu
maliny, čerstvé nebo mražené 500 g
cukr na posypání 2 lžíce
čerstvé maliny na ozdobu
Postup
1

Nadrťte válečkem sušenky Lotus. Máslo smíchejte se sušenkami. Směs dejte do otevírací dortové formy a rovnoměrně ji rozetřete. Dejte ztuhnout do lednice.

2

Želatinové plátky ponořte do studené vody a nechte je změknout. Zahřejte 100 ml vody s cukrem. Stáhněte hrnec z plamene a v roztoku rozpusťte vymačkanou želatinu.

3

Smíchejte ve velké míse tvaroh, ricottu, šťávu z citronu a cukerný roztok. Vyšlehejte smetanu a zapracujte ji do tvarohu. Směs vlijte do formy a nechte v lednici po dobu 12 hodin tuhnout.

4

Mezitím utřete dohladka maliny s cukrem. Stěrkou nebo nožem uvolněte cheesecake od okrajů formy a poté ho vyjměte. Cheesecake polijte malinovým přelivem. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte.

Malinový cheesecake  Foto:

Malinový cheesecake, foto: archiv Lotus Biscoff

Videa

reklama

reklama