Suroviny
- avokádo 2
- rajče 5
- česnek 2 stroužky
- červená cibule 1/2
- limetka 1/2
- olivový olej 1 PL
- sůl
- pepř
Ciabata
- hladká mouka 500 g
- sůl 20 g
- droždí 10 g
- vlažná voda 300 ml
- olivový olej 4 PL
Domácí balkán
- tvrdý tvaroh 1
- sůl 35 g
- voda 400 ml
Postup
- Avokádo spolu s rajčaty nakrájíme.
- Přidáme červenou cibuli najemno nakrájenou, prolisovaný česnek, šťávu z limetky, sůl, pepř a olivový olej.
Ciabaty
- Deset minut hněteme všechny suroviny, vložíme do vymazané formy olivovým olejem, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 30 minut kynout.
- Rozdělíme na dvě části, přehneme, vytvarujeme bagety, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout.
- Pečeme na 200 °C 20 minut a 5–10 minut na 230 °C dozlatova.
Domácí balkán
- Nakrájíme na kostičky.
- Necháme odležet přes noc v lednici.
Autor receptu: Andrea Kaštánková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!