Suroviny
- brambory 500 g
- bílé kysané zelí 200 g
- cibule 1 ks
- řepkový olej 1 lžíce
- sůl
- mletý kmín
- bylinky (majoránka, pažitka, petrželka)
Postup přípravy
- Brambory oškrábejte, překrojte je na čtvrtky a dejte je do hrnce s osolenou vodou. K bramborům přidejte kmín a dejte je vařit.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujte dozlatova. Na pánev k cibuli přidejte okapané kysané zelí a důkladně promíchejte.
- Zelí s cibulí poté smíchejte s uvařenými bramborami a šťouchadlem obojí prošťouchejte. Bylinky omyjte a nasekejte nadrobno.
- Vmíchejte je do lepenice a podle chuti ještě dosolte. Podávejte jen tak nebo jako přílohu.