Kuřecí špízy Teriyaki

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kuřecí špízy Teriyaki Foto:
Kuřecí špízy Teriyaki
Foto: CrustyCorner

Rychlá večeře s výbornou chutí. Tuhle dobrotu na špejli budou milovat i děti. Kousky kuřete můžete buď grilovat, nebo jednoduše péct v troubě. Podávejte s rýží nebo s rýžovými nudlemi a zeleninovým salátem.

Suroviny
kuřecí řízky bez kůže 4 ks
Omáčka:
kukuřičný škrob 1 lžíce
studená voda 1 lžíce
hnědý cukr 110 g
sójová omáčka Kikkoman 110 ml
jablečný ocet 80 ml
česnek, prolisovaný 2 stroužky
mletý zázvor 1/2 lžičky
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Můžete použít i stehenní řízky.

2

Ingredience na omáčku smíchejte a pomalu za stálého míchání uveďte k varu. Jakmile omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji vypněte a odstavte. Ze zchladlé omáčky si trochu odlijte na servírování, zbytek použijte jako marinádu na maso, které v ní nechte marinovat asi 1 hodinu.

3

Poté kuřecí kousky napíchejte na špíz a grilujte nebo pečte v troubě předehřáté na 210 ˚C. Během pečení potírejte zbytkem marinády. Upečené kousky můžete zasypat sezamovým semínkem a podávejte s teriyaki omáčkou.

CrustyCornerSeznamte se s CrustyCorner!

Jmenuji se Vanda a pracuji v jednom z brněnských divadel, jsem matka dvou dětí a od jejich narození se bavím tím, že zkouším nové recepty. Strašně ráda si kupuji kuchařky, ale mým největším pokladem je babiččin rukou psaný starý receptář. Když objevím nějaký receptový poklad, pečlivě ho zapíšu do svého zápisníku a plánuji, jak ho předám dceři. A jednou budou mít moje vnoučata v knihovně také takový starý ohmataný receptář. A mezitím se o své recepty dělím s vámi na mém blogu CrustyCorner.

Videa

reklama

reklama