Jehněčí po mongolsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jehněčí po mongolsku Foto:
Jehněčí po mongolsku
Foto: Vlado Kníž

Máte rádi exotickou kuchyni? Pak vás tento recept od Zdeňka Pohlreicha jistě potěší. Skvělé jehněčí maso tentokrát připravil na mongolský způsob – a rázem máte lahůdku na stole.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
jehněčí kýta
červená paprika 1 ks
jarní cibulka 3 ks
menší cibulka 1 ks
česnek 1 stroužek
sezamová semínka
rýžové víno
ústřicová omáčka
hoisin omáčka
kukuřičný škrob
sůl
Postup
1

Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Osolte a opepřete. Přidejte rýžové víno, sójovou omáčku a zasypte škrobem. Pořádně promíchejte.

2

Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájejte na kousky.

3

Ve woku rozehřejte olej, vložte maso, nechte chvíli orestovat a vyndejte stranou. Teď na wok vlijte kapku sezamového oleje a postupně přidejte česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku.

4

Přilijte ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promíchejte a vložte zpátky maso. Zasypte cukrem, znovu promíchejte, přendejte na talíř, ozdobte čerstvou jarní cibulkou, posypte opraženými sezamovými semínky a podávejte s rýží.

Jehněčí po mongolsku Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama