Jahody s jogurtovým moussem a dvojím balzamikem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Jahody s jogurtovým moussem a dvojím balzamikem  Foto:
Jahody s jogurtovým moussem a dvojím balzamikem
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Sezona jahod začíná a my pro vás máme recept na bleskový lehký dezert, kterým určitě potěšíte všechny strávníky. Jogurtová pěna s jahodami získá díky ochuceným balzamikovým krémům nečekaný nový rozměr.

Suroviny
čerstvé jahody 200 g
vanilkový cukr 3 lžíce
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků 1 lžíce
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem 4 lžíce
špetka citronové kůry
Postup
1

Jahody rozpůlíme, posypeme dvěma lžícemi vanilkového cukru a zakapeme světlým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem a dáme na 30 minut do lednice.

2

V jedné misce našleháme smetanu s tmavým balzamikovým krémem s příchutí fíků, citronovou kůrou a lžící vanilkového cukru. V druhé misce vyšleháme smetanu do pevné šlehačky.

3

Ochucený jogurt a šlehačku spojíme, dáme na talíř a navrch naklademe připravené jahody. Vše ještě zakápneme tmavým balzamikovým krémem s příchutí fíků a posypeme trochou moučkového cukru.

Při přípravě postupujte podle video receptu:

Jahody s jogurtovým moussem a dvojím balzamikem  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Jahody s jogurtovým moussem a dvojím balzamikem , Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama